Újdonságok minden területen az Arystánál

Agro Napló
A hagyományokhoz híven az Arysta LifeScience Magyarország Kft. januári partnertalálkozó keretében tájékoztatta vevőit a termékkínálatukat érintő változásokról, ami idén kiegészült az aktuális, céget érintő változások ismertetésével. Az Arysta LifeScience Corporation az elmúlt év elején felvásárolta a tengeri algakutatásban, valamint a biostimulátorok fejlesztésében és gyártásában érdekelt francia Goëmar Laboratories S.A.S.-t, valamint más, hasonló termékkörben érdekelt vállalatot. Majd tavasszal érkezett a hír, miszerint a mezőgazdaságban addig ismeretlen amerikai Platform Specialty Products felvásárolta a Chemturát.
Nyáron ugyanez a cég az Agriphart is bekebelezte, amelynek a termékeit jelenleg is az Arysta képviseli.
Végül tavaly októberben az Arysta is a Platformhoz került, ettől kezdve a növényvédő szerekhez kapcsolódó tevékenység a Platform Specialty Products-on belül meghatározó részarányt képvisel.

Herpai Sándor,
ügyvezető igazgató

A hivatalos tulajdonjogi procedúrák várhatóan márciusig lezajlanak, az integráció pedig a tervek szerint az év második felében elkezdődik.
Az egyesüléssel a gazdálkodók csak nyerhetnek – hangsúlyozta előadásában Herpai Sándor ügyvezető igazgató, ugyanis az Arysta termékkínálatába olyan termékek is bekerülnek (pl. csávázószerek), amelyek eddig hiányoztak a termékpalettáról, komplexebb növényvédelmi megoldásokat kínálva ezzel a gazdálkodóknak. A most képviselt hatóanyagok száma jócskán megnő majd, jelenleg világszerte csaknem 250 hatóanyaggal és több mint 6500 engedéllyel rendelkezik a vállalat.

Az Arysta Magyarország Kft. elmúlt évi tevékenységét értékelve az ügyvezető elmondta, a cég fejlődésében fontos szerepet töltenek be az új készítmények, ugyanis a jelenleg általuk forgalmazott szerek 10 százaléka két éves, vagy annál fiatalabb.

Az elmúlt évben nyolc új termékkel jelentünk meg a piacon, s 2015-ben újabb nyolccal jelentkezünk – hangsúlyozta. A továbbiakban elmondta, szolgáltatásaik minőségének javítása érdekében átszervezésre kerül az Arysta logisztikai rendszere, amelynek célja a megrendelt termékek 24 órán belüli kiszállításának biztosítása.


Major Viktória, engedélyezési és fejlesztési mérnök

A cég termékkörét érintő változásokról és újdonságokról Major Viktória engedélyezési és fejlesztési mérnök tájékoztatta a partnertalálkozó résztvevőit. Az engedélyezési eljárások folyamatos változásai miatt egyes szerek kikerülnek a palettáról, s helyükbe újak lépnek.

Kiemelte, ettől az évtől nem forgalmazzák az Agrol Plus olajtartalmú készítményt, bár a felhasználók által már megvásárolt készítmény a lejárati idő végéig felhasználható. Az utolsó évben forgalmazható szerek közé került a Sanmite 20 WP – amelyet a jelenleg engedélyezés alatt álló SC formuláció pótol majd, valamelyest eltérő felhasználási területtel.

A Cyperkill 25 EC készítmény 2016. februárig hozható forgalomba, melyet a
Cyperkill Max – számos szántóföldi és kertészeti és zöldség kultúrában felhasználható – inszekticid pótol majd, bővítve általa a termelők eszköztárát a károsítók elleni szakadatlan küzdelemben.

2015-től az Arysta forgalmazásába kerül a már jól ismert habzásgátló készítmény, az
Antifoam. Új termékként jelenik meg a piacon a BoZiMo, mely egy szőlőben és almában felhasználható új típusú levéltrágya.

Gombaölő szer újdonságuk az Emerald Star (tetrakonazol + klórtalonil), amelynek őszi búzában és repcében van engedélye.

A gyomirtó szerek sorában 2015-ben két új kukoricaherbicidet forgalmaznak, a Ponant (dikamba) és a Narval (nikoszulfuron) készítményeket.

Az idei év újdonságai közé tartozik a kalászosoknál alkalmazható Moxa (trinexapac-etil) szárszilárdító és a Forthial növénykondicionáló-biostimulátor permetezőszer. Az alma és körte növekedésszabályozására és gyümölcsritkítására végleges engedélyt kapott a Globaryll 100 készítményük.

Folyamatban van az Atonik engedélyezésének kiterjesztése bogyós és szójakultúrákban, a közkedvelt szer a terméskötődést és a stresszoldást segíti. A készítmény szójában való felhasználását lehetővé tevő engedély várhatóan a felhasználási időszak kezdetére megérkezik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
ZEAL, a kukorica élettani aktivátora

ZEAL, a kukorica élettani aktivátora

Új taggal bovül idén az algaalapú biostimulátoraink családja. A PAT (Physio Activator Technology) technológián alapuló Arysta-készítmények közül már b...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!