Hardi Precíziós növényvédelem

Agro Napló
 A Hardi precíziós növényvédelmi rendszerei a beállított permetezési dózis sebességarányos kijuttatása mellett teljesen automatikus GPS sorvezetéssel és átfedésvezérléssel rendelkeznek.


   


A Hardi precíziós növényvédelmi rendszerei a beállított permetezési dózis sebességarányos kijuttatása mellett teljesen automatikus GPS sorvezetéssel és átfedésvezérléssel rendelkeznek.

A SPRAY ROVER 570 automatikus vezérlőrendszere GPS adatok segítségével átveszi a növényvédő szer kijuttatásának vezérlését,  és a permetezőgép elektromos szakaszoló motorjait vezérelve valós idejű pontos beavatkozást biztosít a növényvédelmi munkák során.  A SPRAY ROVER rendszerrel történő automata szakaszvezérlés közben a rendszer a szakaszok automatikus ki- és bekapcsolásával megakadályozza, hogy felülkezelés jöjjön létre és biztosítja a kimaradt területek kezelését is. Így a kijuttatás pontosságának növelése mellett elkerülhető a manuális permetezésnél jellemző kétszeres dózis miatt megjelenő toxicitás, valamint a szakaszok manuális visszakapcsolásának elmulasztása következtében kialakuló alulkezelés előfordulása.

Az automatikus szakaszvezérlés nem igényel manuális beavatkozást az alkalmazott technológia sebességének változtatásához, és automatikusan dolgozik a táblavégi fordulónál, ékeknél és a területen található akadályok kikerülése közben végzett manővereknél. Ezáltal a gépkezelőnek több figyelme marad a gépkapcsolás pontos művelőnyomban tartására, továbbá csökkenti a gépkezelői hibák lehetőségét.

A SPRAY ROVER 570 mezőgazdasági körülmények közötti használatra, sokéves üzemre tervezett GPS eszköz, amely erős fényű, 5,7”(14,5 cm) színes érintő képernyővel, továbbá saját GPS antennával rendelkezik. Az eszköz az Európát lefedő ingyenes WAAS/EGNOS műholdas jellel dolgozik, amelynek csatlakozási pontossága 15-20 cm. Egyszerűen csatlakoztató bármely HC 5500 kezelőszervvel rendelkező Hardi permetezőgépre. A SPRAY ROVER más mezőgazdasági munkáknál is alkalmazható GPS sorvezetőként, változtatható  nézetben követhetjük az aktív munkaszélességgel jelzett munkagépet, valamint akár nyolc kamera képét is meg tudjuk jeleníteni egy időben a képernyőn.

A Hardi tavaszi kampányában szereplő kiemelt RANGER és NAVIGATOR permetezőgépekhez  csomagban választható SPRAY ROVER könnyen kezelhető, precíz társ a traktorfülkében a növényvédelmi munkák során.

Hardi SPRAY ROVER 570

• GPS sorvezetés és szakaszvezérlés

• Saját GPS antenna WAAS/EGNOS jellel

• 5,7”- 14,5 cm  színes érintőképernyő

• Magyar nyelvű kezelő felület

• Valós idejű  2D és 3D nézet  

• Akár 15 keret szakaszt is vezérel

• Adatátvitel PDF, SHP és KML formátumban

• Egyszerűen telepíthető

  




 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!