Elindult a Syngenta blogja! (x)

Agro Napló
Az internet-felhasználók számos hírforrással találkozhatnak a világhálón. A hivatalos céges oldalak, hírportálok és magazinok rengeteg hivatalos információt közölnek velünk, azonban egyre szívesebben leszünk egy számunkra szimpatikus és izgalmas virtuális csoport tagjai, vagy kísérünk figyelemmel különböző blogokat, legyen az gasztro, élmény, barkács vagy éppen szakértői blog.

Annak érdekében, hogy a Syngenta is megállja a helyét ebben a virtuális világban, meghoztuk azt a döntést, hogy elindítjuk a Syngenta Magyarország hivatalos blogját, blog.syngenta.hu címen.

A blog egy tökéletes platform, hogy megosszuk az érdekességeket, újdonságokat, aktuális fejlesztéseket, vagy problémákat, minden olyan témát, amely a hivatalos Syngenta oldalon túl szakmai lenne, vagy ott nem lenne hely számára.

Egy blog építőkövei a jó posztok, így arra törekszünk, hogy minél érdekfeszítőbbek legyenek a cikkeink a partnereink és a kollégáink számára. Nemcsak a növényvédelem és vetőmagok kapnak helyet a témák között, hanem mezőgazdasági gép újdonságokról, nemzetközi tapasztalatokról, vagy akár kutatási eredményekről is olvashat a látogató.

Kövessék figyelemmel a Syngenta blogját, reméljük sok érdekességgel gazdagítjuk Önöket!

ÍZELÍTŐÜL:


Fejlesztések melyeket szeretnek a gazdák

Nemrégiben brit gazdákat kérdeztek meg arról, milyen technológiai fejlesztések könnyítik meg az életüket már most és a következő esztendőkben. Az ilyen szavazások (ezúttal a népszerű Farmers Weekly volt a kiíró) azért is érdekesek, mert jól mutatják, milyen irányban halad az agrárium a következő években.


Gyorsabb vetőmag analízis az okos kombájnnal

A vetőmagok próbaterületekről való begyűjtése rendkívül időigényes feladat, sok akadály is felmerülhet, így az elemzések következő fázisáig igen rögös út vezet, amelyet sok késedelmes adat szegélyez. Ha ez nem így lenne, a gazdák jóval hamarabb döntést hozhatnának egy-egy új fajta szélesebb körű kipróbálásáról.


A jövő traktorai: a luxus versenyében

A nem is túl távoli modell ilyen a Volvo szerint. A gép hidrogénüzemű, hogy minél környezetkímélőbb legyen, és kettő helyett négy ponton (gumihevederen) érintkezik a talajjal a jobb tapadás érdekében. A fülke teljes egészében eltávolítható ennél a gépnél is, akár távirányítóval is vezérelhetjük.


Bemutatkozik a blogger

A Debreceni Agrártudományi Egyetemen végzett agrármérnökként, ahol később növényorvosi képzettséget is szerzett. 2003 óta dolgozik a Syngentánál fejlesztői területen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!