2024. április 28. vasárnap Valéria

Biztonságos biztonság

Agro Napló
Két éve alakult Pécsett a TAKADA Kft, mely hamar túlnőtte a megyehatárt, biztonsági szolgálatukat e rövid idő alatt szinte az egész országban megismerték, és igénylik. Kovács Tibor tulajdonos, ügyvezető, a kérdés neki szól, hogyan jött az ötlet?

-2001 júniusában váltam meg a rendőrségtől, ahol alezredesi rangban szolgáltam, nyugállományba vonultam. A testületi szellem azonban megmaradt, három gyermekem, a családom fenntartása arra ösztönzött, hogy kezdjek valamit, mit is választhattam, megalakítottuk a biztonsági szolgálatot, mely három gyermekem nevének kezdőbetűiből lett TAKADA Kft

A vagyon védelmi törvény szigorúan meghatározza, hogy az ilyen jellegű vállalkozások milyen szolgáltatásokat nyújthatnak, így a mi palettánkra felkerült az élő erős őrzés. Ez azt jelenti, hogy például egy autós cégnél délután négykor befejeződik a munka, a telephelyére egy vagyonőrt rendel, és mi biztosítjuk oda a személyzetet. Ez a szolgáltatás jelenleg az elsődleges, de gondolkodunk technikai őrizetről is, ehhez már meg van a partnerünk. Szintén ősztől szeretnénk elindítani a vagyonőrképzést, mely iránt igen nagy az érdeklődés, hiszen országos képzési jegyzékben szereplő vagyon- és személyi őr szakmát tudunk majd biztosítani. Kacérkodunk még azzal a gondolattal, hogy szolgáltatásaink sorába felvesszük a személyi- és cég információt, hiszen egyre több vállalkozás, munkahely szeretne biztosat tudni azokról, akikkel szerződést kíván kötni, ez ma már természetes igény, nekünk pedig alkalmazkodni kell, hogy a lehető legtöbb igényt ki tudjuk elégíteni.

Öröm számunkra, hogy ilyen rövid idő alatt kinőttük Baranyát, szolgálatainkat igénybe veszik Miskolcon, Muhiban, Sajópetriben , Pakson, Nyékládházán, Székesfehérváron. Ezen kívül feltétlenül szólnom kell a Truck-Trial Európa bajnoki futamról, mely egy hét végén több tízezer embert mozgat Pécsett , ennek a sport fesztiválnak a biztosítására is bennünket kértek fel.

-Hányan dolgoznak jelenleg a TAKADA Kft.-nél?

-Jelenleg 15 dolgozónk van, de június elején Pécsett három új munkahelyre lépünk be, ekkor létszámunk is megnő, 10 új munkaerőt állítunk be.

-Ennek a bizalomnak bizonyára oka van. Mit tudnak Önök nyújtani partnereiknek?

-Ne tűnjön szerénytelenségnek, de szolgáltatásaink mögött személyekhez kötődő erények vannak, ezek a rendőri, határőri és egyéb fegyveres testületeknél eltöltött időben, tapasztalatban rejlenek. Jómagam 25 évet töltöttem a testületben, de munkatársaim között többen vannak, akik ugyancsak hasonló tapasztalattal rendelkeznek. A rend, a fegyelem minden dolgozónk életeleme lett, ez egy „ elit” csapat, és ez igen nagy előny.

Tevékenységünk egyre szélesedik, több mezőgazdasági üzem, vállalkozás keresett már meg bennünket, hiszen a magyar mezőgazdaságban is sokasodnak azok a telephelyek, üzemek, ahol milliókra, milliárdokra rúgnak az értékek, és ezeket szeretnék biztonságban tudni. De van igény szolgáltatásainkra az állattartásban is. A mezőgazdaság ugyanúgy mint a társadalom más területe észleli, hogy - a mondás szerint- ami nem tűzforró és nincs lebetonozva, az sajnos időnként elmozdítható. Ezt megakadályozandó, bennünket hívnak segítségül, és mi megyünk. Erre a munkára technikailag is fel vagyunk készülve a legegyszerűbb berendezéstől a rendkívül komoly hőmérsékletet és időt jelző „ csekkoló „-ig.

- Aki meg szeretné Önöket keresni, hol kopogtasson?

- Telefonszámunk: 72/438-807, mobilon engem találnak meg, számom: 06-30/9566-290 a nap 24 órájában hívhatnak

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!