Intelligens öntözőgép az IKR-től

Agro Napló
Ács határában adta át Péntek Lőrincnek (balra), a Robinson Kft. tulajdonosának Szaxon J. Attila vezérigazgató az IKR Zrt. által forgalmazott Irrifrance RV-W4+PIVOT típusjelû lineár öntözőberendezést. A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok rendezvényei idejére esett átadáson Villám Ferenc üzletág-igazgató mutatta be a francia gyártó új termékét.


  

Különleges megoldások jellemzik a népszerű berendezést, mint például a szerkezet vázát képező galvanizált csövek 4 mm vastag védőbetétei. Ez a különleges technikai megoldás a víz korróziós, illetve romboló hatásával szemben védi a csöveket.

A háromszekciós, 176 méter szélességű, a végén egy vízágyúval felszerelt önjáró berendezés bő kétszáz méter széles terület vízellátására képes. A teljesen automatikusan működő gépezet mindkét irányban tud mozogni, illetve szükség esetén, működés közben el is fordul. A működését nem akadályozza az alacsony víznyomás sem. Előnyös tulajdonságait nagyban növelik azok a beépített biztonsági rendszerek, amelyeknek köszönhetően a gép folyamatos ellenőrzése szükségtelenné válik. Speciális védelem óvja a mechanikai sérülésektől is – a lineár szinkronizált összhajtásnak köszönhetően a szerkezet nem tudja magát összetörni. Az áramellátásról a gépre szerelt aggregátor gondoskodik. Működése ezáltal többszörösen biztosítva van, mely nagyban megóvja bármilyen mechanikai vagy elektromos sérüléstől. A növényi kultúrákhoz igazítva cserélhetők a speciális szórófejek, és a kiöntözhető víz mennyisége precízen beállítható a gép mozgásához. Az öntözőberendezés pontos haladását elektronikusan vezérelt szakaszok biztosítják.

-an-

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!