Országos vevõtalálkozók Sopronhorpácson és Hódmezõvásárhelyen

Agro Napló
Szakmai napokat tartott az ADVANTA Hungary Kft. Nem véletlenül kísérte igen nagy érdeklõdés az ADVANTA rendezvényeit, hiszen a már eddig is ismert és kedvelt napraforgó, kukorica és cukorrépa fajták mellett a legújabb termékekkel is megismerkedhettek a résztvevõk.

Dr. Pozsgai Jenő a Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy jelenleg napraforgóból hat fajtát tudnak kínálni, ezekből a legújabb a Trezor, amely a cég első középérésû, egyúttal legmagasabb termésszintû napraforgó hibridje Magyarországon. Teljesen új genotípusával és termesztési tulajdonságaival új szint visz az ADVANTA palettájára. Kiemelkedő terméspotenciáljával képes valamennyi, jelenlegi piacon lévő napraforgó hibridet maga mögé utasítani.



De essék szó a másik öt fajtáról is. Az igen korai Louidor neve a napkirály, XIV. Lajos aranyára utal. Olyan hibrid bevezetését kezdik meg ezzel, mely mind kaszattermés mind olajtartalom szempontjából éréscsoportjának éllovasa.



A Hysun 321 PR korai érésû hibrid, mely megalapozta az ADVANTA napraforgó hibridjeinek jó hírét hazánkban is. Évről-évre nő azoknak a száma, akik ragaszkodnak hozzá, realizálva a benne rejlő fantasztikus termésstabilitást és magas olajtartalmat. A termelők bizalma mellett büszkék a Kft. dolgozói arra, hogy a független szakma OMÉK 2000-Díj-jal jutalmazta e terméket.



A Hysun 321 genetikáját továbbfejlesztve 2002-től hozták forgalomba a nemesi Astor nevet viselő új korai hibridet. A Hysun 321- nél már megismert termésstabilitás mellett e hibridnél a terméspotenciál és az olajtartalom növelése volt az elsődleges cél és az elmúlt két év eredményei magukért beszélnek.



A Coriste-al teljesen új genetikai hátterû hibrid került a hazai köztermesztésbe. A korai fajtájú napraforgó kimagasló szárazságtûrést mutat. Attraktív külleme optimális növénymagasságából, levél - de leginkább tányérállásából adódik. A Cledor a Coriste hibridhez hasonló genetikai háttérrel rendelkezik, csodálatos küllemével és még magasabb olajtartalmával.



A kukorica vetőmagvak közül két újdonságot kell megemlíteni. Utolsó éves fajtajelöltként a PICNIC igen korai lófogú hibrid eredményei kiemelkedők.18-20 soros csőtípusa a megbízható és magas termést ötvözi a villámgyors vízleadással. A Charron jelenleg a cég legmagasabb terméspotenciájú hibridje, mely elsősorban a dél-dunántúli régióban bizonyult verhetetlennek, de az ország más, elsősorban jobb adottságú részein is sikeresen termeszthető.



Dr. Pozsgai Jenő egy másik igazi újdonsággal is szolgált a szakmai napokon, 2004 második felétől öt csúcsminőségû pázsitfû keverék forgalmazását kezdik meg Magyarországon. Akiket ez bővebben érdekel, hívja az ADVANTA telefonszámát : 99/365-513.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!