IKR Gépkereskedelmi Kft. – egy lendületes, fiatal cég, az IKR hagyományok folytatója

Agro Napló
Az IKR Gépkereskedelmi Kft. 2010-ben alakult. 2013-ban, az IKR Zrt. gépkereskedelmi tevékenységének megszűnésével a forgalmazott termékek köre több ismert és elismert gyártó termékével gyarapodott, egyúttal a szolgáltatások köre is kibővült.

A szerviz- és alkatrészellátás

Az értékesítés mellett az IKR Gépkereskedelmi Kft. országos szervizszolgáltatásról és alkatrészellátásról gondoskodik, egyrészt saját, kitűnően képzett szakembereivel, másrészt szerződött partnerén, az Invest Gépkereskedelmi Kft. szervizszolgálatán keresztül.

A Kuhn magas minőségű munkaeszközeinek széles választékát kínálják a gazdálkodók, költséghatékonyságra és megbízható munkavégzésre vonatkozó igényeit kielégítve.
A KUHN munkagépek között megtalálhatók a talajművelés, zöldtakarmány-kezelés és -betakarítás eszközei, valamint a takarmány- és trágyakezelés gépei is.

A Massey Ferguson gépek 2013 végén kerültek a vállalat termékkínálatába. Az IKR Gépkereskedelmi Kft. az Austro Diesel-lel kötött forgalmazási szerződés keretén belül Komárom-Esztergom, Somogy és Fejér megye területén értékesíti a világ egyik vezető mezőgazdasági gépmárkájának teljes termékpalettáját, a traktorválaszték minden igényt kielégít, 19,5 lóerőtől egészen a 400 lóerős erőgépekig. Természetesen a Massey Ferguson kínálat valamennyi gépét, így a kombájnokat, bálázókat, egyéb eszközöket is forgalmazzák.


Az IKR Gépkereskedelmi Kft. kedvező finanszírozási lehetőségeket kínál. A „kamatmentes lóerők” elnevezésű akció 0% kamattal, 4 egyenlő törlesztőrészlettel, 3 év futamidővel és 25% kezdő befizetéssel teszi lehetővé Massey Ferguson gépek vásárlását.

A Massey Ferguson gépek megbízható alkatrészellátását és szervizhátterét az Austro Diesel díjnyertes 24 órán belüli alkatrészellátási rendszeréhez csatlakozva garantálja a vállalat: a 16 óráig leadott alkatrészigény esetén másnap reggel 8 órára a kért helyszínre érkeznek az alkatrészek Magyarország bármely pontján.

A szállítóeszközök kínálatában az osztrák Kirchner szerves- és hígtrágyaszóró kocsik, kiközelítő kocsik elismert és minőségi megoldást kínálnak a gazdálkodók számára.
A trágyaszórók széles kínálata mellett kiemelkedő megoldást jelentenek a piacon a Kirchner kiközelítő kocsik, melyek a betakarítógépek teljesítménynövekedésével lépést tartva segítséget nyújtanak a termények tárolóig való szállításában. A Kirchner kiközelítő kocsik 21, 25, 28 és 32 m3-es kivitelben érhetőek el.

A Stetzl forgalmazó partnereként az IKR Gépkereskedelmi Kft. kínálja Európa legszélesebb pótkocsi választékát, melynek fő termékkörei a mezőgazdasági pótkocsik (forgózsámolyos, egytengelyes, tandem), a kommunális pótkocsik, speciális felépítésű pótkocsik és a hazánkban is kedvelt és keresett Stetzl ló- és állatszállító kocsik.

Az amerikai gyártmányú Hagie önjáró permetezők idén májustól szintén a vállalat kínálatába kerültek.
A Hagie permetezőket a kompakt felépítés, 1,8 méteres hasmagasság, 3785 l és 6050 l-es permetlétartály, és számos olyan technikai megoldás jellemzi, mely a legdurvább szántóföldi és mezőgazdasági körülmények között is megállja a helyét. A nagy teljesítményű Cummins turbódízel motorral felszerelt, itthon is kedvelt Hagie permetezők előnye az elől elhelyezett szórókeret. A 27 vagy 36 m széles keret esetén sokkal kedvezőbb ez a kialakítás, emellett a gép legnagyobb előnye a cserélhető eszköz lehetőség. A tápkultivá-
toros megoldással egyértelműen növelhető a gép kihasználhatósága, hiszen amikor a többi kultivátor kiszorul a kukoricából, a Hagie-vel akár 2 méter magas állományban is lehet kultivátorozni és tápanyagot kijuttatni, a növényállomány megkímélése mellett. Magasan képzett és tapasztalt szervizszerelők állnak országosan rendelkezésre, az alkatrész-
ellátást a bábolnai központú cég saját, jól készletezett raktárából biztosítja.

A francia gyártmányú FAO terményszárítók kitűnő referenciákkal rendelkeznek hazánkban, emellett világszerte is jól ismertek. A berendezések garantáltan alkalmasak a mezőgazdasági termények gazdaságos energiafelhasználás melletti jó minőségben történő szárítására, a betakarítási minőségi értékek megőrzése, a környezetvédelmi követelmények betartása mellett. A FAO szárítók mellett az IKR Gépkereskedelmi Kft. terménytárolók és sík tárolók teljes körű kivitelezésében is áll partnerei rendelkezésére.

A finanszírozásban teljes körű szolgáltatást nyújt a cég partnereinek, egyéb, a „gépet terményért” akció keretén belül, a megbízhatóságáról híres nagyigmándi CornMill Hungary
Kft. közreműködésével, a partnerek által leadott terményeket piaci áron beszámítják a gépek árába.

Az IKR Gépkereskedelmi Kft., valamint a lízingcégek közvetítésével, Európából származó közvetlen gépimport lehetővé teszi az áfabefizetés nélküli gépvásárlást, ami megkönnyíti a partnerek gépvásárlásának finanszírozását, szükségtelenné teszi az áfa-visszaigénylés nehézkes folyamatát. A gépimport segítségével alig használt, bemutató New Holland, John Deere és más gyártmányok gépeihez juthatnak a cég partnerei, előnyös árakon.         

A cég természetesen kiállít a Bábolnai
Nemzetközi Gazdanapokon (2014. 09. 10–13.), munkatársaik szeretettel várják jelenlegi és jövőbeni partnereiket. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!