2024. május 21. kedd Konstantin

Arysta, a biostimulátor készítmények piacának meghatározó szereplője

Agro Napló
Világszerte tapasztalható tendencia a biostimulátor készítmények robbanásszerűen növekvő felhasználása. Ennek számos oka van, a termés minőségének és mennyiségének javításától kezdve, a környezet vegyszerterhelésének mérséklésén át, a mind egészségesebb élelmiszerek iránt világszerte növekvő igény kielégítéséig. 

Ezt a tendenciát ismerte fel az Arysta LifeScience Corporation, amikor az elmúlt években biostiumulátor kínálatának gyors ütemű bővítésébe kezdett. A folyamat részeként ebben az évben megvásárolta a Goemar Laboratories S.A.S. francia vállalatot, amely európai és világszinten is élen jár a tengeri algából készült biostimulátor készítmények fejlesztésében és gyártásában. Innovatív szemléletének köszönhetően ma már több, szabadalmi oltalom alatt álló technológiával is rendelkezik, így pl. a Physio Activator és a Natural Protect technológiákkal, amelyekben komoly potenciál rejlik a mezőgazdaság számára.

Az Arysta LifeScience Corporation – széles körű biostimulátor kínálattal a háta mögött – meghirdette az InPlus programot. A program célkitűzése, hogy pontosítsa és bemutassa mindazokat a hatásokat és előnyöket, amelyek a programban szereplő készítmények felhasználásában rejlenek mind a növények, mind a felhasználók számára. 


Ehhez a világméretű programhoz csatlakozik az Arysta LifeScience Magyarország Kft. is. Kínálatunkban régóta megtalálhatóak már a fenti termékkörbe tartozó készítmények.
A jól ismert Atonik az első biostimulátor volt Magyarországon, így elmondhatjuk, hogy évtizedes tapasztalatokkal rendelkezünk e téren. Az anyavállalat – fentiekben részletezett – stratégiai döntését követően arra számítunk, hogy termékkínálatunkban gyors ütemben fog bővülni a biostimulátor készítmények aránya. Bízunk abban, hogy ebben a bővülő kínálatban mindenki meg fogja találni azt a terméket, szakmai megoldást, amely lehetővé teszi majd számára a termelés színvonalának emelését, egy magasabb gazdasági eredmény elérését.


A Physio Activator technológiával rendelkező készítmények a növények tápanyagforgalmának befolyásolásával,
a virágzat és a terméskezdemény differenciálódásának elősegítésével a termés mennyiségére, és minőségére egyaránt hatással vannak. A csoport Magyarországon is ismert tagjai a Goemar BM 86, a Multoleo vagy a Forthial.


A Natural Protect technológiát képviselő termékek újszerű biológiai megoldásokat vonultatnak fel. Ezek lényege, hogy erősítik a növények kórokozókkal szembeni természetes ellenálló képességét, így mérsékelt növényvédő szer felhasználás mellett is eredményes védelmet nyújtanak. Ennek a termékcsoportnak jelenleg még nincsenek Magyarországon engedélyezett képviselői.

Somos Ferenc

Arysta Magyarország Kft.

A cikk szerzője: Somos Ferenc

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Stresszcsökkentés napraforgóban

Stresszcsökkentés napraforgóban

A mai napraforgóhibridek genetikai potenciálja igen magas. Egyes hibridek 5 tonna feletti termésre is képesek. Ezen termés eléréséhez viszont minden k...

Ki lesz a Kukoricagóré?

Ki lesz a Kukoricagóré?

2021-ben szervezte meg első ízben a Natur Agro Hungária Kft. a „Ki lesz a Kukoricagóré?” című kukorica termésversenyt. A hazai tulajdonban álló, talaj...

Éled a határ!

Éled a határ!

A tél fogságából kiszabadulva végre ébredezik a határ, mozgásba lendülnek a traktorok. A sok esetben későn elvetett őszi búza vagy a vöröslő, liluló r...

Kezelésből ötös!

Kezelésből ötös!

Az FMC optimista hangulatban tartotta meg évindító növényvédelmi fórumát, amely méltán az egyik legszínvonalasabb online rendezvénnyé nőtte ki magát a...

Atonik 60 éve

Atonik 60 éve

Az Atonik a UPL egyik zászlósterméke. Honnan az erő, ami révén napjainkban is a biostimulátor-piac egyik meghatározó terméke tud lenni?

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06