Bemutatkozik a MegaXbib

Agro Napló
A mai korszerû mezõgazdasági betakarító gépek már igen nagy teljesítményûek, így hatalmas a verseny a gyártók között a pole-pozícióért.

Ezért bátran állíthatjuk, hogy a betakarítógép-abroncsok jelentik a „krémet” a mezőgazdasági abroncsok termékpalettáján.
A  kombájnok gazdaságos mûködése érdekében megbízható, nagy teherbírású abroncsokra van szükség. A Michelin MegaXbib új fejlesztésû betakarítógép-abroncs család a maga nemében páratlan és eredeti mûszaki fejlesztésekkel hosszú távú megoldást kínál a felhasználóknak. A MegaXbib-abroncs három jelentős mûszaki újdonságot tartalmaz:

  • A futófelület alatt két acélöv került beépítésre, ezáltal az abroncs alkalmas a rendkívül nagy terhelések viselésére, valamint sérülésekkel szemben jóval ellenállóbb;
  • A szövetbetét „szendvics” magasan – az oldalfal 2/3-ig – van visszahajtva, ami növeli a tartósságot, javítja a komfortot;
  • Az abroncs peremszerkezete megerősített, rendkívül masszív, robosztus, így képes elviselni a kombájn-üzemmódban adódó óriási terheket, ellenáll a peremkörnyéki koptató hatásoknak és általa az abroncs stabilan ül a peremen.

  • A felhasználók részérő1 támasztott négy legfontosabb követelmény a kombájnabroncsokkal szemben az élettartam (tartósság), nyomtartás (hossz, és keresztirányú tapadás), talajkímélés és a gördülési komfort.A már bemutatott mûszaki újdonságok révén, az új MegaXbib a fent megfogalmazott követelmények tekintetében jelentős eredményeket mutat fel.



    Tartósság

    A MegaXbib ötször tartósabb mint a konkurens termékek*, tehát a Michelin hosszabb élettartamot garantál!

    Tesztkörülmények: vizsgált abroncsméret: 900/60 R 32 176A8
    Belső nyomás: 2, 7 bar
    Terhelés: Michelin MegaXbib: 12070 kg, versenytárs: 10710 kg
    *Forrás: Michelin Kutató és Fejlesztő Központ, Ladoux

    Tapadás
    40%-os tapadás-növekedéssel a Michelin MegaXbib-abroncs gyorsabb, biztonságosabb munkát biztosít a felhasználója számára. Ebben meghatározó szerepe van a kiváló öntisztuló képességnek is.

    Talajkímélés
    Köszönhetően a közel 15%-kal nagyobb felfekvési felületnek – a konkurens abroncshoz viszonyítva – a Michelin MegaXbib-abroncs kisebb talajtömörödést okoz, ami megkönnyíti a felhasználó számára az aratás utáni talajmunkálatokat.

    Vezetési komfort
    Kisebb rázkódás, jobb vezetési komfort a kombájn vezetőjének és a gép elektronikai berendezéseinek egyaránt.

    Az itt bemutatott MegaXbib-kombájnabroncs is ékes bizonyítéka annak az intenzív fejlesztőmunkának, amely a Michelin-nél zajlik. A Michelin eltökélt szándéka olyan gumiabroncsok előállítása, amelyek a vevők igényeire és a gépek által támasztott igénybevételekre a legjobb megoldást jelentik.

    „Az ön földje is megérdem1i – Miche1in”

    A cikk szerzője: Sztrányai Balázs

    Címlapkép: Getty Images
    CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
    KONFERENCIA
    AgroFuture 2024
    Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
    AgroFood 2024
    Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
    Vállalati Energiamenedzsment 2024
    Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
    Agrárium 2024
    Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!