A mezőgazdasági abroncseladások is csökkentek

Agro Napló
A második negyedévben tovább csökkentek az európai abroncseladások, ami hosszabb távú gazdasági zavarokat jelez – közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association – HTA) az MTI-vel.

Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (European Tyre and Rubber Manufacturers' Association – ETRMA) adatai alapján a kereslet számottevően csökkent az előző év hasonló időszakához képest,  2023 második negyedévében 12 százalékos visszaesést mértek a személyautókhoz vásárolt abroncsok piacán az előző negyedévhez képest, 49,593 millió eladott abronccsal – értesült a közleményből az Agro Napló.

Adam McCarthy, az ETRMA főtitkára a közlemény szerint elmondta: 2022 év vége óta negatív trend jellemző valamennyi kategóriában. Ennek hátterében a kereslet lassulása áll, ami mögött a teljes értékláncon végigfutó költségemelkedés, a széles körű infláció és a világgazdasággal kapcsolatos aggodalmak húzódnak meg. A változás még inkább szembetűnő 2022 első feléhez képest, amit nagyon erős eladások jellemeztek; akkor pótolták a Covid miatt elhalasztott vásárlásokat az emberek – mondta.

Ugyanebben az időszakban a tehergépkocsi- és buszszegmensben 28 százalékos, a mezőgazdasági abroncsok esetében pedig 34 százalékos visszaesés volt, előbbiben 2,568 millió, utóbbiban 180 ezret adtak el.

Az egész évre vonatkozó előrejelzésük alapján idén az összeértékesítési volumen alacsonyabb lesz az előző évinél.

(Forrás: MTI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!