Pannon Állattenyésztési Napok

Agro Napló
Ez év Szent Mihály havában rendhagyó kiállításra gyûltek össze Kaposváron. Az OMÉK közelsége miatt a hagyományos, nagy sikerû állatbemutató – a Pannon Lovasakadémián – elmaradt, azonban a szervezõknek a szakmájuk prominens személyeit sikerült meghívniuk elõadást tartani a Kaposvári Egyetem új, impozáns épületében.

Az első nap, az „Új esélyek az agrártermékek piacán” címû tudományos konferencia jegyében telt, ahol is Horn Péter akadémikus és Pásztohy András államtitkár úr megnyitója és köszöntője után érdekes előadásokat hallhatunk. Gőgös Zoltán, miniszterelnöki megbízott tájékoztatója vezette be az energetikai szekciót, még Manfred Golze úr, a Szászországi Mezőgazdasági intézet osztályvezetője, a közvetlen értékesítésről szerzett tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel. Ezt követően két – energetikai és közvetlen értékesítési – szekcióban hallhattak prezentációkat az érdeklődök. Naprakész információt kaphattunk a biomasszának az energetikai hasznosításának teréről Nagy József főtanácsostól (FVM), aki a magyarországi helyzetről, illetve hazánk kötelezettségeiről és lehetőségeiről is szót ejtett. Dóczi János úr a fûről, mint energiaforrásról tartott gazdagon illusztrált bemutatót, majd pedig az előadók derekasan állták a kérdezők ostromát a témával kapcsolatban.
A pénteki Szent Mihály-napi juhászfórumon a juh- és húsmarha tartó telepek állategészségügyi és környezetvédelmi előírásait feszegették a hatóságok, illetve a tenyésztők oldaláról a két tenyésztőegyesület vezetője, Márton István és Hajduk Péter. Az ezt követő parázs vitát, a segítő jobb nyújtása zárta le a két oldal felől a bajba jutott tenyésztők számára. A disputa fáradalmait pörkölt partyn pihenhették ki a résztvevők.
A csonka expo ellenére sikeres rendezvényt tudhatnak maguk mögött a szervezők, akik biztosították a megjelent közönséget arról, hogy jövőre, már a hagyományoknak megfelelően találkoznak.  

A cikk szerzője: Szabari Miklós

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nufarm-prekonferencia Keszthelyen

Nufarm-prekonferencia Keszthelyen

A január közepén Keszthelyen megrendezett XXX. Növényvédelmi Fórumhoz kapcsolódóan tartott a Nufarm Hungária Kft. konferenciát a növényvédelem aktuáli...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!