2024. május 14. kedd Bonifác

Valtra, Accord, Kverneland – a szántóföldön bizonyítottak

Agro Napló
Sárosd-Jakabszállás adott otthont az idei évben az Agrospic Kft. kiállítással egybekötött gyakorlati gépbemutatójának, ahol Kverneland ekéket és munkagépeket, Accord gabonavetõ gépeket, Valtra traktorokat, és Schäffer teleszkópos rakodókat tekinthettek meg az érdeklõdõk munka közben.

Az Agrospic termékpalettáján idei évtől szerepelnek a Valtra traktorok – tudtuk meg Moór Ferenc ügyvezetőtől. Hernek Zoltán a VALTRA traktorok mûszaki bemutatása során kiemelte, hogy a jelenleg a piacon lévő márkák közül egyedüliként egyedileg és nem szalagszerûen kerülnek összeszerelésre, ez a biztosítéka annak, hogy megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek. Említést érdemel, hogy 2006. október 31-ig tart az az akció, mely során igen kedvező feltételekkel kínálják a Valtra gépeket.
Újdonságként mutatta be az Accord MSC 6 m-es vetőgépet Szûcs Andor, a Kverneland Group Hungária Kft. munkatársa. Jellemzője, hogy a legkülönbözőbb talajkörülmények között is képes dolgozni a szántott talajtól egészen a szármaradványos kukoricatarlóig. 6 m-es munkaszélessége miatt nagy a területteljesítménye, akár 70 ha/nap. A gép előnye a konkurensekkel szemben a tárcsás boronák és a vetőcsoroszlyák pontos mélységtartásában és a nagy csoroszlyanyomásban keresendő.
A Kverneland RN7 a 125 éves ekegyártási tapasztalatának felhasználásával és a legkorszerûbb technológia alkalmazásával készült. Kiváló minőségû alkatrészek és robosztus, strapabíró kialakítás jellemzi. Főbb paraméterei: 120 × 200 mm-es gerendely keresztmetszet, 100–115 cm-es ekefejosztás, 35–50 cm között állítható fogásszélesség. Négy különféle kormánylemez típussal létezik, opcióként rendelhető hozzá kukorica előhántó és szárleforgató lemez is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A hónap takarónövénye: a perzsa here

A hónap takarónövénye: a perzsa here

A Közép-Ázsiából származó perzsa here (Trifolium resupinatum) hírnevét legelők és kaszálók alkotóelemeként szerezte, azonban sűrű, egységes talajborít...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?