2024. május 5. vasárnap Györgyi

150 éve KWS

Agro Napló
A KWS SAAT AG 2006-ban ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Visszatekintve az elmúlt másfél évszázadra megállapíthatjuk, hogy az egykori családi vállalkozás már a múlt század elejére a világ vezetõ növénynemesítõjévé vált, és máig az is maradt. Számunkra különösen fontos, hogy a KWS önállóságát máig megtartva volt képes nemzetközi méretûvé fejlõdni, és ma is azon kevés nemesítõk egyike, amely önálló cukorrépa nemesítéssel rendelkezik.

Filozófiánk továbbra is az, hogy termelőnek, feldolgozónak együttes célja elsősorban nem a mennyiségi, hanem a minőségi cukorrépa termesztése. Ezért javasoljuk, hogy a célként már többször megfogalmazott 10 t/ha feletti fehércukor hozamot magas cukortartalmat és alacsonyabb répatermést biztosító fajtákkal célszerû megtermelni. A KWS BELINDA és ABELINA fajtái már köztermesztésben is bizonyították, hogy megfelelnek a fenti elvárásoknak!

A KWS Agroszerviz javaslata az, hogy a célként megfogalmazott 10 t/ha feletti fehércukor hozamot magas cukortartalmat és alacsonyabb répatermést biztosító fajtákkal célszerû megtermelni. A KWS BELINDA és ABELINA fajtái már köztermesztésben is bizonyították, hogy megfelelnek a fenti elvárásoknak. Nemesítésünk legújabb eredményei az AMADEA és CESIRA fajták kinyerhető cukortartalomban, a BEGONIA pedig kinyerhető cukortermés tekintetében veszik fel a versenyt az említett csúcstartó* fajtákkal.

A KWS cukorrépa fajták maradéktalanul megfelelnek a minőségi cukorrépa termesztés elvárásainak, mert:

  • magas a cukortartalmuk,
  • alacsony a melasztartalmuk,
  • magas a sûrûlé tisztaságuk,
  • és mindezek által lényegesen jobb a cukorkihozataluk.

Bízunk benne, hogy nemesítési eredményeinkkel és hatékony agroszervizünkkel mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy Ön hosszú távon, sikeresen gazdálkodhasson!

* A BELINDA az OMMI 3 éves (2002–2004) kísérletei szerint Magyarország legcukrosabb cukorrépa fajtája.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KWS őszibúza-fajták az élvonalban

KWS őszibúza-fajták az élvonalban

A KWS búza fajtái Európa szinten nagy jelentőséggel bírnak és kijelenthetjük, hogy mindenhol az elsők között vannak a gazdák választásánál. A hazai te...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!