2024. május 3. péntek Tímea, Irma

OMIKRON: az igényekhez igazodó fejlesztések

Agro Napló
A már ismert és elismert termékeken felül egy újabb gépcsoport fejlesztésének befejezésén van túl a társaság.
A kifejlesztett gépcsoport a gyûrûshenger mechanizmusára épülő hengercsalád SOLJBERG simítóval szerelve. A hengerek a jól bevált CAMBRIDGE, illetve CROSSKILL öntvénygyûrûkkel szerelhetők. Simítósor szögállítása, illetve kiemelése hidraulika munkahengerrel történik.

Munkagép üzembe helyezése, illetve összecsukása 1 db hidraulika munkahenger alkalmazásával és az erőgép előre (összecsukáskor) hátra (szétnyitáskor) történő mozgatásával 5 perc alatt elvégezhető.

Kialakítása alkalmassá teszi más munkagépek (tárcsa) összekapcsolásával, mellyel egy menetben szélsőséges talajviszonyok mellett is tudunk magágyat készíteni.

A gép egyszerûsége minimális hibalehetőséget rejt magába, robosztus szerkezeti felépítése hosszú távra biztosítja a biztonságos üzemeltetést.

Rendkívüli termelékenysége és hatásossága révén időt, energiát, takaríthatunk meg.

A kelés hatékonyságát a simítósor kiemelésével, a henger használatával növelhetjük. Ezzel a mûvelettel optimális körülményt biztosítunk a magvaknak a csírázáshoz, az egyenletes keléshez, a növény számára biztosítjuk a fejlődéshez szükséges optimális talajállapotot.

Erősen tömörödött, cserepesedett talaj esetén lehetőség van úgynevezett ujjas simítók használatára, amely fellazítja a tömörödött felső réteget, így a henger ki tudja alakítani a megfelelő aprómorzsás felületet. A gépek 5,2; 6,2; 7,3; 8,3; 9,3 m mérettartományban készülnek.

A gépcsalád jól illeszkedik a már meglévő termékskálához, biztosítva felhasználóink igényeinek minél szélesebb kiszolgálását.

Fejleszteni csak úgy lehet ha a vállalkozás is fejlődik.

Gépek festése felületkezelése 2005. januárban átadott korszerû 350 m²-es elektrosztatikus porszóró festőüzemben történik.

A kész alkatrészek konvejor pályán az előkezelőbe kerülnek, ahol lúgos, foszfátot tartalmazó lemosással megtörténik a zsírtalanítás és előkezelés.

Az előkezelt, foszfátréteggel ellátott alkatrészek szárítás után a festőkamrába kerülnek, ahol felhordásra kerül a speciális mûanyag por. A megfelelő vastagságban lefestett alkatrészek ezután átkerülnek a gázfûtésû kemencébe, ahol 30 percen keresztül 180 °C-os hőn tartás mellett a festék rátapad (ráég) a felületre ez által létrehoz egy tökéletes festékréteget, amely jól bírja a dinamikus igénybevételeket, és hosszú távra biztosít tartós és esztétikus bevonatot.

Üzemeltető tapasztalatokról információ kérhető:

Dobi László, Tarnaméra, Tarnamenti Szövetkezet 20/450-7552
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!