AXIÁL Kft. - az év legjobb magyar TOP 200 vállalata

Agro Napló
Október 14-én a Szépmûvészeti Múzeumban rendezték meg az idei Figyelõ Top 200 Gálát, ahol a legjobban teljesítõ vállatok részére átadták a Figyelõ Top 200 díjakat. Az idei kitüntetettek a GE Hungary Nyrt., az ALCOA-Köfém, az Axiál Kft., az Erste Bank Hungary Nyrt., a Richter Gedeon és a Magyar Telekom lettek.
Immáron hetedik alkalommal rendezte meg a Figyelő üzleti és gazdasági hetilap a Gundel Étteremmel közösen exkluzív gáláját a gazdasági élet meghatározó szereplői részére, a Figyelő TOP 200 címû kiadvány megjelenése alkalmából. A rendezvény lehetőséget nyújt a legnagyobb vállalatok döntéshozói számára, hogy informális környezetben találkozhassanak egymással, illetve a politikai élet vezetőivel. A gálát a legnagyobb vállalatok vezetői mellett idén több állami vezető tisztelte meg jelenlétével. Az eseményen részt vett Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, Bajnai Gordon, az európai uniós támogatásokért felelős kormánybiztos, Gráf József földmûvelésügyi és vidékfejlesztési valamint Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter.

A méltán nagyszabású gála a magyar gazdasági és politikai élet vezetőinek egyik legfontosabb találkozója, s a rendezvény egyúttal az előző üzleti év lezárását is jelenti. Ezen alkalommal hozzák nyilvánosságra elsőként, mely magyar cégek érték el a legnagyobb bevételt, melyek a legeredményesebbek és melyek fejlődtek leggyorsabban 2005-ben.

A Figyelő TOP 200 Gálán idén hat díjat osztottak ki, azon cégeket jutalmazva, amelyek a legtöbbet fejlődtek, illetve eredményességüket a legnagyobb mértékben növelték.

Az idei győztesek kiválasztását a Corvinus Egyetem professzorai dr. Chikán Attila egyetemi tanár, dr. Reszegi László docens, dr. Dobák Miklós egyetemi tanár segítették, valamint dr. László Géza az Antenna Hungária vezérigazgatója, Martin József Péter a Figyelő főszerkesztője és Nyomárkay Kázmér, a Sanoma Budapest lapigazgatója vettek részt a döntésben. Döntését a zsûri objektív mutatószámok alapján összeállított rangsorok felhasználásával hozta meg, de figyelembe vett nem számszerûsíthető szempontokat is.

A 2005. év leghatékonyabb vállalata az Alcoa-Köfém lett. A zsûri ezt a díjat két pénzügyi mutató, az úgynevezett ebitda (kamatok, adók, árfolyamváltozás és amortizáció nélkül számított üzleti eredmény) és a befektetett eszközök hányadosából képzett rangsor alapján ítélte oda. A legeredményesebb vállalatnak – az üzemi eredmény és az árbevétel hányadosából képzett rangsor alapján – a GE Hungary Nyrt. bizonyult. A kutatás-fejlesztés iránt leginkább elkötelezett vállalat a Richter Gedeon Nyrt., a 2005. év adományozója pedig a Magyar Telekom Nyrt. lett. A legjobb magyar TOP 200 vállalat címre a zsûri – szintén az üzemi eredmény és az árbevétel hányadosából képzett rangsor alapján – az Axiál Kft.-t tartotta érdemesnek. A legjobb bank díjat pedig – 2005-ös teljesítménye alapján – az Erste Bank Hungary Nyrt. kapta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 17. 10:03