Fliegl újdonságok a hannoveri kiállításon

Agro Napló
A Fliegl minden eddiginél nagyobb területen állít ki az idei Agritechnika Kiállításon.

Rengeteg újdonságot fedezhetnek fel a látogatók a világ első számú mezőgazdasági seregszemléjén, a Fliegl standon. Ismerjen meg közülük néhányat!

 

Fliegl átrakóautomatika: univerzális az elektronikus vezérléssel

A tögingi székhelyû Fliegl Agrartechnik GmbH. kifejlesztett egy újfajta elektronikusan vezérelt átrakó berendezést egy szuper erős átrakócsigával, melyet Fliegl átrakóautomatika „univerzál“-nak kereszteltek. Gazdák és energiagazdálkodók, valamint a komposztáló- és fûrészüzemek egyaránt sokrétûen ki tudják használni egész évben az univerzális átra kóautomatikát egy ASW letolókocsira szerelt átrakócsiga segítségével a legkülönbözőbb, nehezen kezelhető termények tekintetében, mint a kukorica, fû, siló különböző fajtáinál, de akár a faforgács, komposzt stb. esetén is. Egyrészt hiánypótló termék az aratás és a termelés közti munkafázisoknál, másrészt a termények szállításánál.

A csúszóplató automatikus, elektronikus vezérlése gondoskodik a termény egyenleges továbbításáról az elosztó berendezéshez. Ezáltal megszûnik a továbbító henger, szállítócsiga és az átrakócsiga eltömődésének veszélye. Ezzel egyidőben a bordázott alkatrészekre jutó egyenletlen terhelés is csökken. Ez csökkenti az erőkifejtést, az átrakás teljesítménye nő, így például ennek köszönhetően a faforgácsból 13 m3-t tud feldolgozni. Főként a traktor vezetőjét tehermentesíti, mivel ezáltal neki nem kell folyamatosan a továbbítóhengert, a szállítócsigát és az átrakócsigát figyelnie.

 


 

 

 



Új! Fliegl pótkocsi hidraulikus emelőkarral (Hakenlift)

Mindenféle hagyományos szállítási feladathoz bevethető a mezőgazdaságban, erdőgazdaságokban valamint a kommunális munkálatokban univerzálisan és rugalmasan; a tögingi központú Fliegl GmbH. Hidraulikus emelőkarral felszerelt HKL 18, 20 tandem, valamint a HKL 29 tridem típusú pótkocsi. De nem csak ott kínál alternatívát a szokásos szállítóeszközök között. Biogáz, faforgácsoló, újrahasznosító üzemek is nagy hatásfokkal profitálhatnak a Fliegl Hakenlift-tel ellátott pótkocsijának használatából.

Az előnyök: egész éves használata során egy Hakenlift pótkocsival számos konténert, az eredeti letoló konténerek mellett nagy térfogatú szippantót tud mozgatni. Ez időt és pénzt takarít meg. Különösen alkalmas a jármû azokra a munkákra, melynek kereten belül a konténereket állandóan tölteni kell.

 


 

 

 

Biogáz-letoló konténer „acél“ & „PolyPro“ (mûanyag) a Fliegl-től

Egy biogáz-üzem gazdaságos üzemeléséhez hozzátartozik többek között az erjesztő folyamatok optimalizálása. Ehhez szükséges az újfajta csomagolású berendezés, mely robusztus, hosszú élettartamú és csúcsminőségû technikai felszereltségû. Ez különösen érvényes a mezőgazdasági és ipari biogáz üzemekre, melyek nehezen kezelhető növesztett nyersanyagot, mint a fû, növényi siló és szilárd keveréket is jól összekeveri és pontosan adagolja az erjesztő tárolóba. Ez azért is fontos, mivel csak kiváló minőségû, jól összekevert, pontosan adagolt erjedő félben lévő alapanyag tartja stabilan az erjedési folyamatokat. Ezenkívül környezetvédelmi szempontja is van: a talajt nem szennyezhetik az erjesztő tárolóból kiszivárgó savak.

Kivitelek: 30 m3, 36 m3, 42 m3, 48 m3, 54 m3.

 

 




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!