Gyárlátogatás a Goldoni traktorgyárban

Agro Napló
2007. májusától az Odisys Bt. a Goldoni szerzõdéses magyarországi márkaképviselete.

A vevők bizalmának elnyerése és a minél teljesebb tájékoztatás érdekében az Odisys és a Goldoni közösen látták vendégül leendő vevőiket, és egyben lehetőséget adtak a minőségi gyártás mûszaki részleteinek a megismerésére.

 

2007. szeptember 26-án, kellemes, baráti hangulatú vacsora fogadta a vendégeket a Modena melletti kisvárosban, Magliarina di Carpi-ban. Másnap a gyár saját előadótermében folytatódott a beszélgetés, ahol elhangzott, hogy a nagy múltú traktorgyár 1926 óta foglalkozik gépgyártással, és ezen belül is kiemelten a speciális kertészeti, állattartó-telepi traktorok gyártásával. A részletes bemutatón elhangzott, hogy a Goldoni 1986 óta John Deere-beszállító, így a traktort a spanyol, portugál és osztrák piacokon zöld színben is értékesítik. Kellemes sétát tehettek a vendégek a gyárban, megtekintve a ferdefogazó mûveket, majd a tengelyek egyenességét vizsgáló, szintén robotizált megmunkáló központot és a keménységet, kopásállóságot garantáló cementáló részállomást, majd az anyagminőség-vizsgáló labort, amelynek munkája garanciát jelent a gépek magas élettartamára és megbízhatóságára. Ez után az erőátvitel- és a motorösszeszerelő-sor következett, ahol a különböző modellek megszületnek. A látogatás újabb állomásaként a robotizált festőkamra került sorra, amely nagymértékben gyorsítja a gyártás folyamatát. Végül a gyártással való gyakorlati ismerkedés a végszerelő sornál fejeződött be, ami sokak számára meglepetést okozott, hiszen többen még a gyár előadótermében sem hitték el, hogy ugyanezek a traktorok John Deere-márkanév alatt is készülnek.

A szerelősorok megtekintését követően a gyár készáruraktárát néztük meg, ahol lehetőség volt szinte az összes modell megtekintésére és kipróbálására. A készáruraktár megismerését követően a vevők és felhasználók számára egyaránt fontos volt, hogy betekintést nyerjenek a robottargoncákkal felszerelt alkatrészraktár napi mûködésébe, ahonnan a szakemberek a gyors és pontos alkatrészellátást biztosítják.

Újabb kis ajándékként, a lóerők múzeumát Maranello-ban néztük meg. A gépcsodák megtekintésétől felvillanyozott csapat élményekkel feltöltődve érkezett a kifejezetten olaszos hangulatú étterembe, ahol csakis a napi élményekről esett szó, hiszen sokunk számára ez volt az első gyárlátogatás, amelyen személyesen is részt vehettünk.

 

 




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 21. 16:03