2024. május 16. csütörtök Mózes, Botond

HARSÁNYI ZSOLT TULAJDONOS-ÜGYVEZETÕ AZ AXIÁLRÓL

Agro Napló
Én is azon a véleményen vagyok, miszerint minden sikeres férfi mellett áll egy nõ, jelen esetben a feleségem, Harsányiné Fodor Gyöngyi.

A rendszerváltás után, 1991-ben gondoltunk egy merészet, és közös elhatározásunkból mindössze 100 ezer forint törzstőkével megszületett az Axiál Bt.

Az első években kizárólag alkatrészek forgalmazásával foglalkoztunk, de 1995-től mezőgazdasági gépekkel bővítettük kínálatunkat. A betéti társaságot 1996-ban 50 millió forintos törzstőkével kft-vé alakítottuk. Az Axiál Kft. árbevétele 2001-ben már 16 milliárd forint volt. A kft. bevétele 2006-ban pedig már megközelítette a 30 milliárd forintot. Telephelyeink száma ekkorra elérte a

14-et, és több, mint 500 munkatársa van, 30 százalékuk felsőfokú végzettségû, gépészmérnök.

Kezdettől fogva a minőségi szolgáltatásokra törekszünk, csak kiváló minőségû alkatrészek és magas mûszaki színvonalú gépek forgalmazására vállalkozunk. Legfontosabb célunk, hogy a gépek mellett megfelelő szintû alkatrészellátást és szervizhátteret biztosítva a modern kor követelményeinek megfelelően komplex szolgáltatást nyújtsunk.

Természetesen nem kívánunk megállni a jelenlegi szinten, keressük a fejlődés jövőbe mutató lehetőségeit, az innováció, a tudomány és a technológia területén egyaránt. Például az energiaszektorban, ahol új szereplő jelent meg, a mezőgazdaság.

A cégcsoport külföldi szállítói a világ élmezőnyét képviselik. Termékmenedzsereink, szervizmérnökeink egy-egy termékcsalád gazdájaként tartják a kapcsolatot a gyártókkal, az üzemeltetőkkel és a felhasználókkal.

 






Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?