2024. április 28. vasárnap Valéria

Partnera mezõgazdaságban

Agro Napló
A német Fliegl-csoport több évtizede van jelen a mezõgazdasági eszközök piacán.

Magyarországon, az eltelt időszak alatt a folyamatos fejlesztéseknek, az átgondolt piacpolitikának, a partnerek iránti elkötelezettségének köszönhetően a Fliegl az egyik legjobban csengő név lett a mezőgazdaságban tevékenykedők körében. Termékeinket a széles körû felhasználási lehetőségek, az erős, pontos kivitelezés és a nagyfokú megbízhatóság jellemzi. Termékpalettánkon megtalálhatóak különböző mezőgazdasági pótkocsik 2–24 tonnáig, letolókocsik, átrakókocsik, univerzális keverőgépek, tartálykocsik, átrakó csigák, alkatrészek, adapterek.

A billentős pótkocsik piacán egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek a Fliegl termékek, így évek óta piacvezető szerepet töltenek be Magyarországon. Kínált termékeink széles skálán mozognak, legyen szó méretről vagy akár kivitelezésről. A legkisebb 2 tonnástól a 24 tonna össztömegû szállító pótkocsiig minden igényhez megfelelő megoldást tudunk nyújtani, valamint számos kiegészítő lehetőséggel növelhetjük pótkocsija használhatóságát és ezzel együtt a termelékenységét.

A Fliegl ASW letolókocsi alkalmas lucerna vagy kukorica silózásához, burgonyához, nagy térfogatú áruk szállításához, – letoló ereje számára nincsenek határok.

A letolókocsi egy olyan szállító jármû, amely a legtöbb feladatot jobban végzi el, mint egy hagyományos billencs. Stabilabb, és segítségével az alacsonyabb belmagasságú épületekben is megvalósítható a lerakodás, valamint a kiürítést adagolni is lehet. Az egyedi szóróberendezés felszerelésével a kocsi percek alatt trágyaszóróvá alakítható, mely akár 20 méterre is képes teríteni, valamint minden anyagra rugalmasan alkalmazható.

Napjainkban egyre népszerûbbek a kombájn és tehergépkocsi között ingázó átrakó kocsik, más néven kiközelítő kocsik. Az átrakó kocsi segítségével a kombájn megállás nélkül arathat, és ezzel sok időt lehet megspórolni, valamint megkíméli a talajt, főleg csapadékos időjárásnál. A Fliegl ULW tartályának feneke kúpos kialakítású, alján csiga szállítja a szemet a kihordócsigához, melyet TLT-ről hajthatunk meg. A kihordócsiga földtől mért magassága 4,3–4,4 méter, így a magas teherautókra is gond nélkül át tudja rakni a teknő tartalmát.

A magas színvonalnak és az állandó fejlesztéseknek köszönhetően a Fliegl forradalmasította a hígtrágya-kijuttatás technológiáját. Kínálatunkban szereplő szippantós tartálykocsikkal ezt a feladatot rugalmasan, gazdaságosan oldhatjuk meg. A választék itt is széles, 3–25 m3-ig, így mindenféle erőgéphez optimális tartálynagyság rendelhető. Ha csak a főbb típusokat nézzük, akkor is kb. 60 tartálykocsi és hozzá kb. 20 terítőegység áll vevőink rendelkezésére. A felszereltség gondos megválasztásával, speciális feladatokra is alkalmassá tehetjük tartálykocsinkat, pl. a saválló belső festés, a belső keverő, a különböző kijuttató egységek mind a kocsi felhasználási körét bővíti.

A pótkocsik mellett számos kiegészítő termékkel tudjuk kiszolgálni az érdeklődőket, legyen szó például az univerzális keverőgépről, gödörfúróról, seprőgépről, átrakó csigáról vagy éppen a bálázásnál nagy segítséget nyújtó bálafogóról, villáról és a szállítására kialakított pótkocsiról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!