2024. május 16. csütörtök Mózes, Botond

Kipróbáltam a Taltost

Agro Napló
Harta mellett, Állampusztán található Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb gazdasága, a 3676 hektáros Állampusztai Mezõgazdasági és Kereskedelmi Kft. Schneider János évtizedek óta irányítja a cég növényvédelmi munkálatait, jól ismeri a szántóföldi növények gyomirtásának helyi jellegzetességeit.        



(S.J.) A Duna völgyének egyik kiemelt problémája a mezei acat. Ezért is fogadtam örömmel, hogy kipróbálhatok egy új készítményt az acat elleni küzdelemben. A szerről hallottak alapján olyan táblát választottam a kezeléshez, ahol kifejezetten erős acatfertőzés volt várható, ami nem is maradt el.



A táblán üzemi kezelésként egy hármas hormonkombinációt tartalmazó készítményt alkalmaztam, közte egy 4 hektáros csíkban permeteztük ki a TALTOS*-t ugyanazon a napon.



Kezdetben hasonlóan nézett ki a két kezelés. A magról kelő kétszikûek hormontünet-jellegû csavarodás, senyvedés után elpusztultak, az acat hajtáscsúcsai csavarodtak, pusztultak. A különbség aratás előtt vált szembetûnővé: a TALTOS-sal kezelt területen lényegesen kevesebb volt az acat újrahajtás, mint az üzemi kezelésnél. Mintha vonalzóval húzták volna meg a határt a két kezelés közt.



Jó gyomirtó hatása mellett tehát tartamhatással is számolhatunk, ezért erős acatferőzés esetén bátran ajánlom a TALTOS-t másoknak is.

 




* a Dow AgroSciences LLC védjegye



PRÓBÁLJA KI ÖN IS!

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?