MKME - idén az Axiál Kft. az Év Vállalata

Agro Napló
Ebben az évben a Magyar Kockázati és Magántõke Egyesület (MKME) az Év Vállalata Díjat, – amely a kockázati tõke iparág elismerését fejezi ki a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó hazai vállalkozásoknak –, az Axiál Kft-nek ítélte oda. A díjat 2008-ban tizenegyedik alkalommal adományozta az egyesület az általa legsikeresebbnek ítélt magyar cégnek.




 

 

Az átadó ünnepség fővédnöke Bajnai Gordon Nemzetfejlesztési és Gazdasági Miniszter volt. Az Év Vállalata díj az idők folyamán komoly presztízsre tett szert a vállalatok körében. A korábbi díjazottak ugyanis olyan vállalkozások voltak, amelyek tevékenységükkel már spontán módon is kivívták a szakmai megbecsülést. Így többek között a Synergon, a Graphisoft, az Index, a Recognita, a Pharmavit, az Arcus Interactive Group, a Waberer's, a Körte-Organica, az IND Group elismerése azt igazolják, hogy a kockázati és magántőke befektetők szigorú kritériumrendszerén keresztül minősített vállalatok magukban hordozták a jövőbeni fejlődés lehetőségeit. Így ma már a maguk területén üzleti modellként és piacvezetőként mûködnek.



A nagyvállalati kategóriában az Axiál Kft. bizonyult a legjobbnak 2008-ban. Az értékelő bizottság elismerését Guy Libot, a K&H Bankcsoport vezérigazgató helyettese tolmácsolta, és adta át az Év Vállalata 2008 Díjat Harsányi Zsoltnak és Harsányiné Fodor Gyöngyinek, az Axiál kft. vezetőinek.



A cég tevékenységét méltatva Guy Libot kiemelte, hogy következetesen, lépésről-lépésre építkező, a józanész szabályait követő, transzparensen mûködő vállalat a gondos tervezés, az együttmûködéseik során kialakult bizalmi kapcsolatok, a hazai és nemzetközi ügyfelek magas szintû kiszolgálásán túl a Magyarországon jelenleg még jellemzően nem alkalmazott úgynevezett fedezeti struktúrát alakított ki.



A biztosíték megosztási együttmûködési pénzügyi konstrukció minimalizált kockázat mellett megteremtette a vállalat növekedésének biztos financiális hátterét, mindemellett minden üzleti résztvevő számára biztosítja a hosszú távú, kölcsönösen előnyös együttmûködés lehetőségét. A szakértők szerint ezért az Axiál Kft. ritka unikum a hazai gazdaságban, tevékenysége, a gyakorlatban alkalmazott szemlélet pedig globálissá teszi a céget.



A globális gondolkodást jól jellemzi az Axiál Kft tulajdonosainak hosszú távú vállalati stratégiája. Eszerint céljuk: egy Közép-Európában versenyképes vállalatcsoport kiépítése, amely mezőgazdasági, építőipari és az anyagmozgatáshoz kapcsolódó gépek, alkatrészek értékesítésével és szervizeléssel foglalkozik, mindezt Magyarországon megszerzett tudásra és tapasztalatra építve.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 17. 10:03