2024. május 12. vasárnap Pongrác

Létrejött a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

Agro Napló
Októberben megkezdõdött a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) kiépítése, és várhatóan december elején megalakítják az MNVH vezetõ testületét, a Tanácsot.  

 


 

 

A nemzeti vidéki hálózat létrehozását egy uniós jogszabály írja elő hazánk számára – hasonlóan a többi uniós tagországhoz – mivel az Európai Unió kötelezi a tagállamokat, hogy a vidékfejlesztéssel foglalkozó szervezetek, önkormányzatok és kormányzati hivatalok együttmûködését koordinálja a vidékfejlesztési célok hatékony megvalósítása érdekében.



A most megalakuló hálózat nyitott lesz az agrárgazdaságban és a vidékfejlesztésben érintett összes vidéken és országosan tevékenykedő szervezet számára. A hálózatnak 4 alapvető feladata lesz: az információk biztosításának és áramlásának összehangolása, a meglévő információk eljuttatása az érintettekhez, a vidéki közösségek fejlesztése továbbá az EU többi államában lévő vidékfejlesztési hálózatok rendszerében való magyar részvétel szavatolása.



Az MNVH mûködésére mintegy 9 milliárd forint áll rendelkezésre 2013 végéig. A hálózat mûködtetésének költségeit az ÚMVP a technikai segítségnyújtást szolgáló keretéből finanszírozzák. Az MNVH főtitkára Pásztohy András, az FVM volt államtitkára, jelenlegi miniszteri biztos lett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?