2024. május 5. vasárnap Györgyi

Országos tûzgyújtási tilalom

Agro Napló
A hetek óta uralkodó száraz, csapadékmentes idõjárás miatt országos tûzgyújtási tilalom van érvényben április 8-tól a tûzesetek megelõzése érdekében az ország teljes területén.  



Így nem szabad tüzet gyújtani az erdőkben és az erdőterületek határától számított 200 méteren belül, még a kijelölt tûzrakó helyeken sem. Továbbá tilos a nyílt láng használata a közút és a vasút menti fásításokban, beleértve a parlagégetést is. Ugyanakkor az úgynevezett vágástéri hulladék égetése az erdőkben a megelőző tûzvédelmi előírások betartása mellett a tilalom időszakában is elvégezhető.



Az illetékesek kérik a közúton és a vasúton utazókat, hogy égő cigarettacsikket és dohánynemût ne dobjanak ki a jármûvek ablakán, mert ez tüzet okozhat a hetek óta tartó szárazság miatt. Az erdőkben kirándulók és a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét is felhívják a hatóságok, hogy égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben gondosan oltsák el. Aki a tûzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!