2024. április 29. hétfő Péter

Magyar termék a hazai tejtermelõk számára

Agro Napló
Új termék fejlesztésén dolgozik a veszprémi székhelyû Alkimia Vegyipari Szolgáltató Kft. A kémia és a vegyipar területén 1986 óta jelenlévõ sikeres kisvállalkozás ügyvezetõje, Varga Zsolt beszélt lapunknak cégükrõl, terveikrõl.  




 







– Kérem, mutassa be röviden vállalkozásukat.

– Immáron huszonhárom esztendeje vagyunk jelen a hazai kémia és vegyipar piacon, keresve a nagy cégek által kevés figyelemre méltatott területeket, ahol egy sokéves szakmai-kutatói tapasztalatokra épülő vállalkozás eredményesen kibontakozhat. Kezdetben hőenergetikai és vegyipari berendezések vegyszeres tisztításával foglakoztunk, amely révén megrendelőink jelentős energia-megtakarítást érhettek el. Ezzel párhuzamosan kutatási és szakértői tevékenységet is végeztünk az ipar különböző területein.



– Mit tudhatunk meg a termékeikről?

– A sikeres munka eredményeként cégünk folyamatosan növekedett, és az említett tevékenységek mellett egy speciális tisztítószerekből álló termékcsaládot fejlesztettünk ki, amellyel 1990 óta vagyunk jelen a hazai piacon. Termékválasztékunk folyamatosan bővül, mára több saját fejlesztésû háztartási tisztítószerünk van lakossági forgalomban – de gyártunk ipari, élelmiszeripari és mezőgazdasági tisztítószereket, valamint állatgyógyászati segédanyagokat is. Több mint száz féle termékünket saját laboratóriumunkban fejlesztjük ki.



– Miként történik egy-egy fejlesztés?

– Az új ötleteket, (amelyeket a felmerülő vevői igény iniciál), először a házi zsûri vizsgálja meg. Megvitatjuk, érdemes-e foglalkozni vele, van-e benne elég gazdasági potenciál, és az erőforrások rendelkezésre állnak-e. A kutatómunka minden fázisában figyelemmel kísérjük a piaci szempontokat, és teszteljük a kísérleti mintát a közvetlen felhasználóknál is. Álláspontunk szerint csak akkor lehetünk sikeresek, ha termékeink kielégítik vevőink elvárásait.



– Az állattenyésztés számára kifejlesztett termékeikről szeretnénk bővebbet megtudni.

– Elsősorban a szarvasmarha ágazatra fókuszáltunk és a tejtermelő gazdaságok számára kínálunk higiéniai megoldásokat, hiszen az iparszerû szarvasmarhatartás és tejtermelés nem lehet sikeres megfelelő higiéniai háttér nélkül. A napi gyakorlatban a korszerû tőgyhigiénia, a fejőházi higiénia, az istálló higiénia, a csülökápolás és a tőgyápolás csak olyan vegyszerekkel oldható meg, amelyek a hatékonyság és felhasználói elvárások figyelembe vétele mellett összhangban vannak az EU veszélyes anyagokra vonatkozó irányelveivel, és az élelmiszerbiztonság szempontjaival is.



– További terveikről is szólna néhány szót?

– Bár eddigi sikereinkre büszkék vagyunk, folyamatos fejlesztéssel keressük az olyan újszerû megoldásokat, amelyekkel még hatékonyabban, kíméletesebben és a környezetet kevésbé terhelően lehet a higiéniai feladatokat megoldani. Célunk az, hogy hazai vállalkozásként, hazai termékekkel támogassuk a hazai tejtermelő gazdaságokat, ugyanakkor keressük a lehetőséget a környező országok piacain is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagyot zuhant a műtrágya ára

Nagyot zuhant a műtrágya ára

Bár a műtrágya összességében még mindig drágább, mint egy éve, néhány termék ára már a tavalyi szintre csökkent az első negyedévben.

Pár szóban az evaporatív hűtésről

Pár szóban az evaporatív hűtésről

Az éghajlati változások hazánkban is egyre nagyobb gondot okoznak a zárt tartási rendszerben üzemelő állattartó telepeknek. A hőségnek betudható elhul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!