TechAgro, Animal Vetex és Silva Regina Brnóban

Agro Napló
Jakub Šebesta cseh mezõgazdasági miniszter megnyitó beszédében megállapította, hogy a brnói szakvásárok a legnagyobb és legfontosabb mezõgazdasági gépkiállítások közé tartoznak Európában.  

Gráf József magyar mezőgazdasági miniszter, a magyar mezőgazdaság korszerûsítésére fordított és az európai alapok támogatásával megvalósuló tetemes beruházásokról tájékoztatta a hallgatóságot. A beruházások fő célja a magyarországi mezőgazdasági termelés támogatása, amelynek keretében mintegy háromezer állattartó telepet korszerûsítenek.

 


 

 





Idén az ITD Hungary és a MEGOSZ szervezésében több, mint 600 m2-en vettek részt magyar cégek a brnói TechAgro kiállításon. Az ITD Hungary támogatásával létrejövő magyar megjelenés hagyományosan az F pavilonban kapott helyet. A magyar standon idén a Farmgép, a Ferro-Flex, az IKR, a Linamar, az MGT 2000, az OMIKRON, az Optigép és a Vogel-NOOT jelentek meg. Az ITD standon résztvevőkön kívül még a Michelin és a péti Nitrogénmûvek, a Magyar Agrárkamara, a Silva Reginan és a VADEX vettek részt a TechAgro-n.



A magyar cégek által elfoglalt terület így elérte a 751 m2-t, amely kiemelkedőnek számít.



A kiállításon az Agro Napló munkatársa által készített interjúk itt olvashatók: http://www.agronaplo.hu/hirek/5229



A kiállítási terület több mint kétharmadát a mezőgazdasági gépek foglalták el, és a gazdasági válság ellenére, a TechAgro mégis meg tudta őrizni szakmai jelentőségét és a világ vezető gyártóinak kegyeit, így közel 450 vállalat mutatta be termékskáláját és új fejlesztéseit Brnóban ezen a szakterületen.



A szakmai kínálat idén bővült: a már megszokott vásárhármas mellett jóval szélesebb körû bemutatót kapott a vadászat és vadgazdálkodás, és legelső alkalommal rendezték meg – ugyanabban az időpontban – a horgászatra szakosodott FISCHEN bemutatót is. A kiállító vállalatok száma meghaladta a nyolcszázat, és mintegy negyedük külföldről, Csehországon kívülről érkezett. 2010-ben összesen 21 ország kiállítói képviseltették magukat, sőt még a tengerentúlról, Argentínából és Koreából is érkezett kiállító. A március 21–25 között megrendezett mezőgazdasági szakvásárokat összesen több, mint 117000 szakmai látogató tekintette meg.



–a.n.–

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!