2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Hír - Mix

Agro Napló
A Timac AGRO favorizálja a starter mûtrágyázást Bõvült a K&B Gépudvar termékpalettája Délifarmer online WebáruházEgyütt a magyar minõségi tej elõállításértEmlékezetes rendezvény a Csiba Kft. szervezésébenHARDI ültetvényes permetezés Technológiai Napok Rinieri forgóboronás soraljmûvelõ IX. Lemken Sajtónap

A Timac AGRO favorizálja a starter mûtrágyázást



Tudtuk meg Raj Pétertől a cég marketing vezetőjétől Enyingen, a Dekalb Innovációs Centrumok kísérlet beállításánál.

Az elhúzódó, hideg, csapadékos tél a korai vetéseknél problémát okozhat. A hideg stresszeli a növényt, így a kezdeti fejlődése, növekedése lelassulhat. Ebben segít a mûtrágyánkban lévő biostimulátor, amely a növény megerősödésében, elsősorban a gyökérfejlődésben játszik nagy szerepet.

( Kapcsolódó anyag: Idén a vetésidőé a főszerep )

 



Bővült a K&B Gépudvar termékpalettája



A K&B Gépudvar 2010. április 1-től megkezdte a kitûnő ár-érték arányú McCormick traktorok forgalmazását, 35–230 LE tartományban kínálnak keskeny nyomtávú, univerzális és szántóföldi erőgépeket a gazdák számára. A termékpaletta már ez év februárjában bővült a Weidemann rakodókkal. Továbbra is értékesítik a Vogel&Noot terméksorát, a Farmtech pótkocsikat, a Fella szálastakarmány-kezelő gépeit, a Goldoni és AGT kistraktorokat és munkagépeiket, az MTZ traktorokat, a Forrás permetezőket, a Sasform gépeit, a TRACLIFT rakodókat, valamint a GAMBETTI, a MASCHIO és a GASPARDO gépcsaládok termékeit.

 



Délifarmer online Webáruház



A Déli-Farm Kft. megkezdte villanypásztorok, haszonállatok tartásához és tenyésztéséhez kapcsolódó eszközök online értékesítését, folyamatosan bővülő termékkínálattal.

www.delifarm.hu

 



Együtt a magyar minőségi tej előállításért




Az Alltech Hungary Kft. és a Holstein Genetika Kft. a közelmúltban bejelentette, hogy üzleti kapcsolatra lép egymással. Az együttmûködésük alapja az a közös cél, hogy a két amerikai háttérrel rendelkező, kiemelkedő tudományos és kutatási eredményeket elért vállalat támogatni kívánja a minőségi tejtermelésre törekvő magyarországi szarvasmarhatartókat.



Az Alltech Dairy Advantage (ADA) termékcsalád három kihívására: 

- a tej minőségére, 

- a termékenységre, valamint 

- a sántaságra és pata problémákra kínál megoldást a szarvasmarhatartóknak.



Az ADA termékcsalád magyarországi értékesítését ez év április közepétől a Holstein Genetika Kft. látja el az ország számos megyéjében.

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/290  

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/293  

 



Emlékezetes rendezvény a Csiba Kft. szervezésében



A legoptimistább várakozásokat is felülmúlta a Csiba Kft. április végén megrendezett házi vására. Aki az előadásokat és a bemutatókat figyelemmel kísérte, számos hasznos információt kapott és komplett gyártástechnológiákat ismerhetett meg a megújuló energia kínálta lehetőségek kihasználásában.



Részletes információ: http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/299 

 


 



HARDI ültetvényes permetezés Technológiai Napok



Az IKR Zrt., eleget téve az egyre fokozódó érdeklődésnek, 2010-ben több helyszínen is bemutatta a HARDI ültetvényes permetezőgépeit. Borsod-Abaúj-Zemplén, Tolna és Zala megyében vehettek részt a látogatók a gyakorlati bemutatóval tarkított rendezvényeken, ahol az axiál, illetve radiál ventilátoros típusok is szerephez jutottak. Az elhúzódó vetési munkálatok ellenére is nagy létszámban jelentek meg érdeklődők a bemutatókon.

 

 

Rinieri forgóboronás soraljmûvelő



Az Agrolánc Kft. villányi bemutatóján nagy sikert aratott az olasz Rinieri munkaeszköz-gyártó cég E-DUE elnevezésû, kétoldali soraljmûvelője. Az automatikusan mûködő gép különlegessége, hogy képes a teljes gerendelyt áthelyezni a traktorhoz képest – amennyiben a traktor a sorban eltérne a megfelelő pozíciótól –, illetve a sortávolság csökkenése esetén – az ültetvény védelme érdekében – önmûködően csökkenti a gerendely összehúzásával az eszköz szélességét. Ezáltal nagymértékben megkönnyíti a kezelő munkáját, megóvja a területet, a területhatékonysága pedig kitûnő.

 


 

 



IX. Lemken Sajtónap



Az Agro Napló munkatársa a 20 különböző országból érkezett 113 újságíróval együtt vett részt a 2010 április 14-15-én megrendezett sajtótájékoztatón a Lemken Alpeni központjában.

A Lemken az elmúlt három évben egy 32 millió eurós beruházást hajtott végre. Ennek eredményeképp a gyárat modernizálták, termelékenységét 50%-kal növelték, terü-letét 5,5 hektárral kiterjesztették és 150 új munkahelyet teremtettek.

Szántóföldi bemutató keretében az újságírók láthatták a 2009-es Agritechikán bemutatott újdonságokat az: Albatros 9-et, a Compact-Solitair 9 KK-t és HD-t, a Jantar 12-t, a Juwel 8-at, a Kristall 9-et, a Karat 9-et és a Sirius 9-et.

Bővebb információ: http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/305

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!