Hír-Mix

Agro Napló
I. Szántóföldi szezonnyitó - Fókuszban a változások A 10 éves partnerségi viszonynak az Axiál Kft. és a CLAAS között a két cég hasonló filozófiája az együttmûködés alapja. Az OTP Bank kiemelt projektje „Kapcsolódjon ki! brojler táp” akcióMagasabbra tettük a mércét Segítség az árvízkárosultaknak Továbbfejlesztett Damman önjáró permetezõ Újra itt a Steyr

I. Szántóföldi szezonnyitó - Fókuszban a változások



Meghívott vendégként vett részt az Agro Napló a Baki Agrocentrum Kft. fenti címmel szervezett szántóföldi szezonnyitó rendezvényén. A szeptemberi program helyszínén, a cég baki központi telephelyén Balogh Rudolf ügyvezető igazgató beszélt vállalkozásukról, terveikről. A mintegy 300 főnyi partnerük mellett 28 együttmûködő cég állt az érdeklődők rendelkezésére fajta-ajánlatokkal.



A szakmai előadók sorát neves előadók képviselték:

Dr. Kardeván Endre államtitkár (VM) „Új irány a magyar agrárstratégiában”, Pótsa Zsófia főtitkár (Gabonaszövetség) „Meddig szárnyalhat a gabonapiac?”, Pájtli Péter olajnövény piaci szakértő (AKI) „Mi áll az olajos növények drasztikus áremelkedésének hátterében?” és Dr. Birkás Márta egyetemi tanár (SZIE) „Változik az éghajlat, változik az agrotechnika (A talajok őszi „gyógyítása”)” címmel tartottak előadást.

A 2011-es év makrogazdasági várakozásairól Kovács Má­tyás elemző (Raiffeisen Bank) szólt.



Kukorica fajtabemutató zárta a „Magasabbra tettük a mércét” szlogent magáénak valló Baki Agrocentrum szakmai napját.



Bővebb információ és képgaléria

 

 

A 10 éves partnerségi viszonynak az Axiál Kft. és a CLAAS között a két cég hasonló filozófiája az együttmûködés alapja.



Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos ügyvezetője október 7-én a Vajdahunyadvárában rendezett sajtótájékoztatón – ahol az Agro Napló is jelen volt – elmondta, hogy már az ünnepséget tervezték, amikor figyelmüket a katasztrófák irá nyába fordították: tavaszi áradás, belvíz, második árvíz, jégverés, majd a további esőzések. A két cég tulajdonosai a hazai katasztrófák nyomán úgy döntöttek, hogy a 10 éves együttmûködés megünneplésére szánt 14 500 000 Ft-nyi összeget az árvíz során károsult BAZ megyei öt óvoda (Kovácsvágás, Hollóháza, Szögliget, Vadna és Szikszó) helyráállításhoz való hozzájárulásra fordítják.

 


 





Lothar Kriszun, a CLAAS igazgatótanács tagja, a CLAAS csoport értékesítési vezetője hozzátette: „a CLAAS is ápolja azt a nemes hagyományt, hogy a vészhelyzetekben kárt szenvedett embereket támogatja. Számukra nagy megtiszteltetés, hogy az Axiállal közösen a Magyarországon kárt szenvedett embereknek támogatást tudunk nyújtani és reméljük, hogy a tervezett intézkedések az érintett régiók mielőbbi javulásához vezetnek.” További információ

 

 

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.„Kapcsolódjon ki! brojler táp” akció nyerteseinek névsora a www.btakipar.hu honlapon találhatók. A nyereményeket személyesen juttatja ela cég a szerencséseknek.

 

 

Az OTP Bank kiemelt projektként kezeli az agrárium területén a jelenlegi hiteltermékek korszerûsítését, új hiteltermékek kidolgozását, valamint a termőföld jelzáloghitelezés kiterjesztésével nagy jelentőséget tulajdonít a mezőgazdasági tőkebevonás mértékének növelhetőségére. 

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/427

 

 

Magasabbra tettük a mércét



2010. szeptember 27., Bak – Az időjárási anomáliákhoz, a terményárak és devizaárfolyamok hektikus ingadozásaihoz, a gazdasági és politikai környezet változásaihoz való nagyfokú alkalmazkodás létkérdés a mezőgazdasági vállalkozások számára. A fenti téma köré szerveződött a zala megyei központú Baki Agrocentrum Kft. mintegy 300 fő részvételével lezajlott hagyományteremtő rendezvénye, az I. Szántóföldi Szezonnyitó.



Balogh Rudolfot, a cég ügyvezetőjét kérdeztük:

Miként reagál a Baki Agrocentrum Kft. a kihívásokra?

Elsősorban szolgáltatásaink fejlesztésével és bővítésével. Mindezt természetesen a múltban szerzett értékek, emberi és szakmai kapcsolatok továbbvitelével fejlesztjük. Továbbá a partnerek igényeihez történő alkalmazkodás érdekében a jövőben a szántóföldi növénytermesztők szakmai centrumaként szándékozunk tovább mûködni, és ezt fejezi ki a vállalat új arculata, szlogenje is.

 


 



Mivel áll a cégük a termelők rendelkezésére?

A Baki Agrocentrum Kft. integrátorként jelentős kukorica, repce és gabonatermelést finanszíroz a régióban. A fő tevékenységi körünkbe tartozó mûtrágya, növényvédő szer, vetőmag forgalmazáshoz kapcsolódóan a cégünk szakemberei a gazdálkodó igényeire szabott technológiák kidolgozásával támogatják a hatékonyabb termelést. A terménykereskedelmi üzletágunk széles körû nemzetközi kapcsolatai, illetve az akkreditált gabonalaboratóriumunk lehetővé teszik, hogy a legoptimálisabb terményértékesítési lehetőségeket biztosítsuk termelő partnereink számára. A szántóföldi növénytermesztők szakmai centrumaként az aktuális agronómiai, gazdasági és piaci információkat rendszeresen szervezett agrárfórumok, gazdaestek, fajtabemutatók keretében osztjuk meg partnereinkkel. Idén ősztől ezek a szakmai információk a www.baki-agrocentrum.hu weboldalon is elérhetővé vállnak.




 

 

 

Segítség az árvízkárosultaknak



A magyar Állategészségügy és Élelmiszer-ellenőrző Szolgálat dolgozói és a határon túli Kovászna megye szakemberei június 4-én gyûjtésbe kezdtek: felszólították az agrár-közigazgatásban dolgozókat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, egynapi munkabérükkel járuljanak hozzá az árvízkárosultak megsegítéséhez. A Foodlawment Egyesület ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva a rendezvényének tiszta bevételét ajánlotta fel a BAZ megye kárt szenvedett állattartóinak. Az öszszefogás eredményeként közel 4 millió forint gyûlt össze. A támogatásban részesült állattartók nevei, akiknek a Zsigmond Kft. szakmai segítséget és információt nyújtva az Agro Napló mezőgazdasági szakfolyóiratot eljuttatja, itt olvashatóak



 

Továbbfejlesztett Damman önjáró permetező



„Highlander” bemutatót tartott a közelmúltban Oszkón a Starcz Kft. a Dammann GmbH magyarországi képviselője. Az önjáró permetező, továbbfejlesztett változatát Balázs István helyi vállalkozó telephelyén, illetve a közeli szántóföldön nézhették meg az érdeklődők.

A Dammann DT 2000H Plus típusú gépen mindazon újdonságok láthatók voltak, amiért a gyártó az elmúlt év őszén ezüstérmet kapott Hannoverben a tavalyi Agrotechnika kiállításon.



A permetező többek között automatikusan szintezi magát, a gépen újdonság az új bekeverő központ, amellyel a keverés sokkal gyorsabb. A permetlétartályban pedig egy új kialakítású rotoros keverő, és egyben kimosó egység található. A gép megrendelhető fúvókánkénti LED világítással, és újdonság a GPS vezérlésû fúvókánkénti szakaszolás is.




 

 

 

 

Újra itt a Steyr




Az Ausztriában rendkívül népszerû, csúcskategóriás Steyr traktormárka magyarországi „újraindítását” jelentette be a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon rendezett sajtótájékoztatón az Agroland 97 Kft.



Az elsősorban a kisebb és a közepes méretû gazdaságoknak szánt, 80–230 lóerő teljesítményû erőgépek az agrárvállalkozások mellett hazájukban keresettek még az erdészetekben és kommunális célokra is.



Magyarországon szintén az említett három területen szeretnénk leginkább újra értékesíteni a Steyr traktorokat – mondta Czinege István, az Agroland 97 Kft. ügyvezető igazgatója a sajtóértekezleten. Hozzátette: az Agroland 97 Kft. emellett a francia Kuhn cég munkagépeinek importjával is foglalkozik, és ezen a területen jelentős fejlődés figyelhető meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig lehet rájuk számítani!

Mindig lehet rájuk számítani!

Az állattartó telepen a CLAAS QUADRANT nagykockabálázókra esküsznek. „Addig hajtjuk őket, amíg csak el nem nyűjük.” Első gépüket 180 ezer bála után kü...

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Erő, hatékonyság és kényelem – a CLAAS AXION 900 e három tulajdonságáról ismert 2011-es bevezetése óta. Mindamellett, hogy megfelel a Stage V kipufogó...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?