RAGT hibrid = PROFIT

Agro Napló
Rossz választás = profitka

Az Alexxandrán keresztül bemutatjuk az RAGT genetika előnyeit. Prémium kategóriás termékek termelőbarát árakon! Ez az RAGT!





A vevőtalálkozókon a termelők mást sem látnak a nemesítőházaktól, mint olyan grafikonokat, amely arról szól, hogy „mi vagyunk a legjobbak”, „ez a legjobb hibrid” stb. A termelő meg áll és néz, hogy mindenki ezt mondja, akkor mi is van itt?



Ma már mindenki tudja, hogy a Magyar Kukorica Klub 2010-es fajtakísérletét FAO 300-ban az RAGT Phileaxx-a nyerte. A másik független kísérleti országos rendszerben, a GOSZ-VSZT 2010-es Posztregisztrációs kísérletében a Phileaxx nem indulhatott, de az Alexxandra hozta magát és mindössze 3%-os eltéréssel az első helyezettől a 7. helyen végzett a TERMÉS rangsorban.



Azonban a növénytermesztést nem a nagy termésekért, hanem a minél nagyobb jövedelemért, profitért csináljuk, gondolom Ön is!?

 


 

 





Látható, hogy amíg a termésben a 7., a profitban a 3. az Alexxandra, ugyanez a Dunántúlon termésben már csak alig 2% különbséggel az 5., de profitban az első helyet jelentette! Mi a magyarázata ennek a kitûnő eredménynek? Nyilván kellett a többihez hasonló nagy termés, a jobb vízleadás, az egyértelmûen alacsonyabb vetőmagárak. Így lehetett magas árbevétel, amely kisebb szárítási költséggel és olcsóbb árral, azaz kisebb összes költséggel párosulva nagyobb profitot eredményezett.



Tisztelt Kolléga! Ne a termés, hanem a PROFIT alapján válasszon és ne felejtse: RAGT – a másik út a sikerhez!



Csondor Gyula • RAGT

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 10. 12:13