Egészség - Gyarapodás - Profit

Agro Napló
A NOACK Magyarország Kft. fenti címmel szervezett sertés szakmai napot februárban Budaörsön. A rendezvény vonzotta az ágazat szereplõit, nagyszámú érdekeltet és a téma iránt érdeklõdõt regisztrálhattak a szervezõk. A színvonalas szakmai programot a nemzetköziség jegyében szervezték, az elõadók Dániából, Finnországból és Írországból érkeztek.  

Takács Tamás, a cég értékesítési vezetője nyitotta meg a szemináriumot, ahol a Noack tevékenységi területeit Arnold Böhm ismertette a résztvevőkkel. A takarmány-kiegészítők, állatgyógyászati termékek, illetve élelmiszeripari- és állategészségügyi diagnosztikumok valamint analitikai mûszerek forgalmazójaként ismert vállalat neves gyártókkal és beszállítókkal áll kapcsolatban. Partnereik közül ez alkalommal a Kemira, a Hamlet Protein, a Hankkija-Agriculture és a CelticSea Minerals képviselői tartottak előadást.



A Kemira képviseletében Jan Maarten Persyn (Finnország) a szemestermény Mould Controllal való tartósításáról beszélt, a Hamlet Protein részéről Johnny Haaber (Dánia) tartott előadást a halliszt szójafehérjével történő kiváltásáról. Progut® – védelem és termékenység a malac-tenyésztéshez címmel a Hankkija-Agriculture előadójaként Juhani Vuorenmaa (Finnország) szerepelt, majd a CelticSea Minerals részéről Derek Foster (Írország) számolt be az Acid-Buf ismertetéseként a jó minőségû kalcium hatásáról a sertéseknél. A szakmai előadások sorát ugyancsak a Kemira képviseletében Meusen Andre (Finnország) zárta, aki a malac bélrendszerének szerves savakkal való egészségvédelméről szólt.

 



Az előadások során ismertetett termékekre hívjuk fel röviden olvasóink figyelmét. 



- A Kemira Mould Control LP1 NC folyékony penészgátló keverék, amely min. 90% propionsav tartalmának köszönhetően költséghatékony és egyaránt alkalmas gabona, illetve takarmány kezelésére. 



- A Hamlet Protein növényi fehérje-megoldásokat kínál a fiatal állatok takarmányozásában világszerte. Használatának előnyei az emészthetőség, a funkcionalitás, az ízletesség és a termelékenység, ezáltal a profitabilitás. 



- A Progut® megakadályozza a kórokozó E.coli kötődését és stimulálja az immunrendszert, így segítve a malacokat a fertőzések legyőzésében. Javítja a kocák immunállapotát és a kolosztrum minőségét. 



- Az Acid-Buf tartalmazza a természetben is megtalálható Ca-ot és Mg-ot, amelyek javítják a csontok egészségét. A termék csökkenti a gyomorgyulladás és -fekély kialakulását. 



- A Kemira szilárd savkeverékei szabadalmaztatott „Ca-citrát” technológia szerint készülnek, ilyen termék a Pro GIT SF1.







Előadásokról részletesebben

 

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!