Biotronic Top3 - Áttörés a jobb teljesítményért

Agro Napló
A baktériumok nemcsak az állatok egészségére jelentenek fenyegetést, ezáltal súlyos gazdasági veszteségeket okozva, hanem energia- és tápanyag-veszteséget is eredményezhetnek. Az utóbbi években sok gyártó erõfeszítéseket tett arra, hogy javítsa a szerves savak által létrehozható antimikrobiális hatást. A kórokozó baktériumok visszaszorítása most már fokozható azzal is, ha a szerves savakat egyéb természetes eredetû összetevõkkel kombináljuk (pl. ftokemikumokkal) vagy egy olyan újdonsággal, mint a Biomin® Per4izer™. Ez egy olyan permeabilitást fokozó anyag, amely növeli a Gram-negatív baktériumok külsõ sejtmembránjának az áteresztõképességét, ilyen módon az egyéb összetevõk antimikrobiális hatását jelentõsen növelni lehet.

 


 

A Biotronic® Top3 leginnovatívabb összetevője a Biomin® Per4izer™, amely egy permeabilitást fokozó anyag. A Gram negativ baktériumok külső sejtmembránja a védőgát szerepet játsza a külső behatások ellen, de ezt is meg lehet gyengíteni különböző anyagokkal, amelyeket permeabilizálóknak nevezünk. Amikor ezek az anyagok meggyengítik a külső membránt, az antimikrobiális tevékenység azáltal növekszik, hogy bizonyos anyagok képesek gátolni vagy elpusztítani a sejteket azáltal, hogy be tudnak jutni a sejtbe. Szinergikus hatáshoz vezet, ha a permeabilizáló anyagot egy olyan antibakteriális keverékhez adjuk, amelyben szerves savak és a ftokemikumok vannak. A hatás azonban nem csak attól is függ, hogy milyen permeabilizáló anyagot használunk, hanem nagymértékben függ a permeabilizáló anyag bekeverési arányától is.

 

A különböző baktériumok elleni védelemre használt növényi kivonatok, fitokemikumok hatásmechanizmusa viszonylag jól ismert. Azonban a Biotronic® Top3 másik összetevője, a fahéjaldehid az antibakteriális hatását különleges módon fejti ki.

 

A fahéjaldehid kapcsolódik azokhoz a fehérjékhez, amik nagy szerepet játszanak a potenciálisan káros baktériumok sejtosztódásában. A fahéjaldehidek gátolják a baktériumsejtek osztódását, azáltal, hogy a baktériumsejtek nem tudnak szétválni, így hosszú láncokat is alkothatnak.

 

 


 

A fahéjaldehid további metabolizmusa után hippuronsav képződik belőle, amely a vizelettel ürül. A hippuronsav a vizelet és a bélsár pH-ját alacsony szinten tartja, az alacsony pH pedig alacsonyan tartja a bakteriális terhelést a húgyútakban, ami segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket.

A Biotronic® Top3 szerves savak keverékéből áll (hangyasav, propionsav és ecetsav), amelyet fahéjaldehiddel és a Biomin® Per4izer™-el kombináltak, amely növeli a szerves savak és a fitokemikumok antimikrobiális hatását. A Biotronic® Top3 egy olyan új termék a Biomin Biotronic® termékcsaládjában, amely segít a kórokozó baktériumok elleni hatékony küzdelemben, és javítja a sertés-, baromfi- és halállományok növekedési és termelési eredményeit.

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!