PoultryStar® – Tökéletes szinbiotikum az antibiotikum-felhasználás csökkentésére

Agro Napló
Az egészséges bél mikroflóra meghatározó szerepet játszik a madarak esetében a patogén baktériumok kolonizációja elleni védelemben.

Nagyüzemi körülmények között óriási erőfeszítéseket teszünk – különösen a keltetőkben –, hogy megelőzzük a napos baromfik korai találkozását a patogén kórokozókkal. Ugyanakkor az állathigiéniai törekvések a jótékony baktériumok számát is csökkentik a környezetben, ezáltal kiszolgáltatottá teszik a baromfikat a patogén csíráknak. A PoultryStar® segíti a madarakban kialakítani és fenntartani a kiegyensúlyozott egészséges bél mikroflórát a benne lévő probiotikumok és prebiotikumok szinergista hatása révén.

A PoultryStar® több baromfispecifikus törzset tartalmazó, szinbiotikus termék, mely takarmányban, ivóvízben és keltetői gélben is használható a bél hasznos mikroflórájának támogatására. Ezt a hatást a különleges módon szelektált probiotikus mikroorganizmusok és a prebiotikus frukto-oligoszacharidok kombinációjának segítségével érjük el. A termék javítja a bélflóra egészségét és ellenállóbbá teszi a napos madarakat és az idősebb baromfiállományokat is a patogén baktériumok elszaporodása ellen, ezáltal csökken az antibiotikum-felhasználás és javulnak a termelési mutatók.

A PoultryStar® probiotikus törzsei specifikusan szelektáltak arra, hogy egészséges bél mikroflórát tudjanak fenntartani egy fertőzött külső környezettel szemben. Hatásaik olyan mechanizmusokon alapulnak, mint a pH-csökkentés, antimikrobiális anyagok termelése, versengés a patogén baktériumokkal az élettérért, a kapcsolódási helyekért és a tápanyagokért, valamint az immunrendszer aktiválása. Mivel a probiotikus törzseket egészséges baromfik emésztőrendszerének különböző részeiből izolálták, így ezek egyrészt gazdaspecifikusak, másrészt biztosított a hatékony szaporodásuk és kolonizációjuk a bélrendszer teljes hosszában.

A frukto-oligoszacharidok a bélben tápanyagforrást jelentenek a hasznos baktériumoknak (Bifidobaktériumok, Lactobacillusok) és elősegítik ezek szaporodását. Csak ezek a baktériumok termelik azokat az enzimeket, melyek szükségesek a prebiotikumok szénhidrátláncainak a lebontásához. A gazdaállat és más baktériumok nem rendelkeznek ilyen enzimekkel, ezért nem is tudják hasznosítani ezeket a molekulákat. A termékben lévő prebiotikum természetes növényi forrásból származik és a tesztek alapján szelektíven stimulálja a hasznos mikroflóra növekedését és aktivitását a bélrendszerben.

A PoultryStar® a hasznos bélflóra gyors megalapozásával és támogatásával, a bélbeli kórokozók visszaszorításával, hasmenéses esetek és nedves alom csökkentésével, a takarmányértékesítés és a termelési eredmények javításával méltó eleme az antibiotikum csökkentési törekvéseknek és magasabb profitot biztosít a termelőknek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!