Az Austro Diesel és a Massey Ferguson felkészült a legnagyobb kihívásokra is

Agro Napló
Az Austro Diesel a Massey Ferguson kombájnokkal kapcsolatban már több, mint egy évtizede gyûjt fontos tapasztalatokat. Némely gép akár évi 2000 hektárt is teljesít és az így gyûjtött információk alapján tudjuk garantálni, hogy ügyfeleinknek a legjobb terméket valamint a hozzá kapcsolódó gyors és precíz szervizt nyújtsuk.  


Johann Gram, az Austro Diesel ügyvezetőjének csapata maximálisan felkészült a jelenkori magas követelményekre és hozzávetőleg 2000 Massey Ferguson kombájnról gondoskodik a partnerek teljes megelégedésére. Az értékesített Massey Ferguson betakarítógépek száma jelentősen emelkedett az elmúlt években, amellyel egyenes arányosságban növekedett az MF gépek piaci részesedése is, főleg az Ausztriával szomszédos országokban. Szerződéses partnereivel együtt az Austro Diesel továbbra is intenzíven azon dolgozik, hogy ezt az emelkedő trendet a hazai, magyarországi piacon is sikeresen megvalósítsa. A Massey Ferguson betakarítógép technika aktuális termékajánlata több éves intenzív fejlesztési munka eredménye. A kombájnok iránti növekvő kereslet azt jelzi, hogy a Massey Ferguson a termékkínálatával helyes úton jár.

 


Johan Gram, az Austro Diesel GmbH. ügyvezető igazgatója

 

 

Szinte 100 százalékos piaci lefedettség



Ez év júniusától – a hibrid kombájn széria bevezetésétől –, a Massey Ferguson közel 100 százalékát lefedi a piaci igényeknek. A 180-tól 500 LE teljesítménytartományig terjedő gépeket világszerte három üzemben gyártják. Breganzeben (Olaszország) található a fejlesztési és gyártóközpont minden szalmarázós géphez (ACTIVA, BETA, CENTORA). Ugyancsak itt készülnek a DELTA hibrid kombájnok illetve az európai piacra szánt FreeFlow és PowerFlow vágóasztalok. Hesstonban (USA) készülnek a FORTIA rotoros kombájnok. A harmadik gyártómû Brazíliában, Santa Rosaban található, ahol a dél-amerikai, közel-keleti és afrikai piacokra szánt gépek készülnek. Az AGCO összes kombájngyártása körülbelül évi 6000 egységet tesz ki. Ezzel a konszern a betakarító gépek szegmensében az egész világon a vezető gyártók egyike.

 


 

 

 

A sikeres betakarítás ABC-je: ACTIVA, BETA, CENTORA



A sokoldalú ACTIVA sorozat a kis és közepes nagyságú vetésterülettel rendelkező üzemek számára készül. Számos funkcióval felszerelve, az ACTIVA modellek egyesítik a nagymértékû teljesítményt az egyszerû kezelhetőséggel. Az MF ACTIVA modern, könnyen érthető technológiát kínál a költséghatékony, rugalmas aratáshoz, valamint gondoskodik arról, hogy a betakarított termény magkárosodás nélkül jusson el a szalmarázó ládákhoz. A legújabb generációs SISU motorokkal felszerelt BETA kombájnszéria minden kultúránál csúcsteljesítményt kínál. Ideálisan alkalmas közepes nagyságú és nagy üzemek, valamint bérvállalkozók számára. Akár gabona, bab, borsó, napraforgó, repce, fûmagvak, kukorica vagy rizs – a BETA négy modellje mindenütt elemében van. A sorozat gépeit a legmagasabb minőségi szabványelőírások szerint készítik, hogy maximálisan eleget tegyenek a vásárlók elvárásainak. A CENTORA szériát – a piacon az egyetlen nyolc szalmarázó ládás kombájncsaládot – a legmagasabb igényeknek és extrém feltételeknek megfelelően konstruálták, hogy minimális költségek mellett maximálják a betakarított hozamot. A CENTORA minden betakarítási igény számára megoldást kínál. Biztosak lehetünk abban, hogy ez az erős gépcsalád rossz időjárás esetén is a legjobban látja el feladatát.

 

 


2011 júniusa óta sorozatgyártásban az 500 LE-s DELTA hibrid kombájn

 

 

 

Június óta sorozatgyártásban



A Massey Ferguson célja, hogy az egyre növekvő teljesítményigényeket figyelembe vegye. Ez a gondolkodásmód eredményezte az új, nagy teljesítménykategóriás DELTA kombájn kifejlesztését. A gépek 2011. júniusában kerültek sorozatgyártásba. A DELTA esetében, a már jól bevált CENTORA alapelvei és funkciói kerültek felhasználásra, csak az egyedülálló 8 szalmarázó ládás rendszert két nagy rotor váltotta fel, amelyek egyértelmûen nagyobb terménymennyiséget garantálnak. Ezáltal vált lehetségessé a hibrid kombájn tekintélyes teljesítménytöbblete. A hajtásról a kivételes, új héthengeres AGCO SISU POWER motor gondoskodik 9,8 l hengerûrtartalommal és „e3” technológia használatával. Kimagasló hatásfok, páratlan, kiegyensúlyozott futás, egyszerû vezérlés és kivételesen alacsony üzemanyag-felhasználás jellemzi az erőforrást. A FORTIA kombájncsalád megfelel a nagygazdaságok által támasztott sokrétû követelménynek. Többek között PowerFlow vágóasztalának köszönhetően nehéz körülmények között és számos terményben is képes figyelemre méltó teljesítményre a kombájn. Az MF 9795 és MF 9895 betakarító gépeknek az egyik legnagyobb a magtartálya az egész piacon. Ugyancsak tény, hogy még magasabb munkatempó mellett is csekély a szemveszteség.

 

 


 

 

 

PowerFlow vágóasztalok - egy vágással mások előtt



A betakarítás gyakran az idővel való versenyfutás, ahol a termény és a gép első találkozási pontjánál – a vágóasztalnál – nem szabad kompromisszumot hozni a magas minőség és termelékenység érdekében.



Ezeknek az elvárásoknak megfelelve, a PowerFlow vágóasztal kulcs előnyei közé tartozik a minden betakarítási körülmény között folyamatos és egyenletes terménybevitel a cséplőmûbe. A PowerFlow-val ellátott kombájnoknak átlagosan minimum 15%-kal jobb a teljesítményük, mint hagyományos társaiknak. Ez a többlet azonban kedvezőtlen, nehéz körülmények között – fekvő termény, egyenetlen talajviszonyok, hosszú szárú kultúrnövény – akár 50% is lehet.

 

 


 

 



A PowerFlow szalagok biztosítják a kaszától a behordócsigához történő aktív terményszállítást. Így a cséplőmû tökéletesen egyenletes behordást kap, amely folyamatos és minőségi cséplést tesz lehetővé.



Az MF kombájnokkal minél nehezebbek a körülmények, annál több lesz az ön nyeresége egy átlagos vágóasztallal ellátott betakarító géphez képest.



A behordócsigától számított 97 cm-es kaszatávolság azt eredményezi, hogy például repcéről nem szükséges nagy átalakítást végezni búzára áttéréskor. Ugyancsak nagy előnye a majd egy méteres távnak, hogy a leeső szemek által okozott veszteség minimális. A rendszer magas állományban a leghatékonyabb, amikor gyakran a földön fekvő növényeket is fel kell szedni, mielőtt le lehetne vágni őket. A PowerFlow esetében mindig tiszta a vágás minimális veszteséggel.





Massey Ferguson kombájnok – minden igényre a legjobb választás

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!