A Caussade Semences a szántóföldön bizonyít

Agro Napló
Június végén két helyszínen, Szeged-Szõregen és Sopronkövesden tartott repce fajtabemutatót a Caussade Vetõmag Kft. Az alföldi rendezvényen az Agro Napló is jelen volt, így helyszíni beszámoló keretében ismertetjük meg olvasóinkat a vállalattal.  

A program meghívott vendégeit Wágner József, a Caussade Vetőmag Kft. cégvezetője köszöntötte, majd kezdetét vette a szántóföldi fajtabemutató, amelyet szakmai előadások sora követett.



A Caussade Semences 100% vetőmag – amelyet a cég filozófiájának 3 alappillére igazol: 100%-ban vetőmag nemesítéssel és előállítással foglalkoznak, 100%-ban termelőkből áll a tulajdonosi körük, illetve forgalmuk 14%-át a kutatás-fejlesztésre fordítják.



A vállalat 34 országban tevékenykedik közel 320 alkalmazottat foglalkoztatva. Hét kutató állomásukból – ahol 23 növényfaj fejlesztése és közel 180 fajta termesztése folyik – négy Európában, és három a tengerentúlon található.



A világ egyik legmodernebb kutatási infrastruktúrával rendelkező genetikai bázisát a legerősebbek között tartják számon. Fejlesztési tevékenységüket küldetésnek tekintik: céljuk a nemesítő állomásokon elért genetikai fejlődés eljuttatása a gazdálkodókhoz, megfelelő információk gyûjtése a termesztő területekről (annak érdekében, hogy a nemesítés iránya találkozzon a gazdálkodók igényeivel), valamint speciális termesztési, felhasználási igényeket kiszolgáló fajták és hibridek fejlesztése. Az egyes területekre szánt hibridjeik genetikai állománya tartalmazza azokat a kulcsfontosságú, a célterületről származó géneket, amelyek fokozzák azok helyi alkalmazkodóképességét.

 


Pálovics István regionális értékesítési vezető, középen Wágner József cégvezető, Engelhart Szabolcs területi értékesítési képviselő

 

 



A minőségi vetőmag előállításának garanciája a szántóföldi előállítást végző partnerek szigorú kritériumok szerinti kiválasztása, ahol elsősorban a szaktudást és a technikai felszereltséget veszik figyelembe. Hálózatuk több mint ezer, szaporítással foglalkozó gazdából áll, több mint húszezer hektárt jegyezve.



A Caussade Semences Groupe a legmodernebb vetőmagüzemi technológiákat és csomagoló vonalakat használja. A saját előállítási tevékenység öt üzemből áll Franciaországban, évi 1,5 millió zsák kukorica, illetve 30 ezer tonna gabona kapacitással. Vetőmagjaik híresen kiváló minőségûek, saját standardjai szigorúbbak az európai szabványoknál csíraképesség, fizikai- és genetikai tisztaság tekintetében.



Legfőbb céljuk, hogy kiváló minőségû termékeikkel (kukorica, napraforgó, szója, cirok, repce, búza, árpa, tritikálé, takarmányfû-keverékek, lucerna, egyéb aprómagvas növények) minél több partnerüket tegyék sikeres gazdálkodóvá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kiút lehet a szója?

Kiút lehet a szója?

A szójával az idei évben a gazdák biztonságosabb terméseredményt és ezáltal stabilabb profitot tudtak realizálni. Konkrét számokat említve elmondhatju...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!