2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Hír-Mix

Agro Napló
A Case IH mérnökei elsõ díjat nyertek az APM Diesel Saver üzemanyag-takarékos technológiával Kukorica Termésverseny 2011 Nagy volt az érdeklõdés a Fertilia mûtrágya árverésén PANNONPOWER Holding Zrt. tíz éven belül immár a második jelentõsebb biomassza-alapú fejlesztését hajtja végre pécsi telephelyén. Támogatás az ajak és a szájpadhasadékos gyermekekért alapítvány részére

 

 

A Case IH mérnökei első díjat nyertek az APM Diesel Saver üzemanyag-takarékos technológiával


A Case IH vezető fejlesztőmérnöke Yanming Hou és csapata elnyerték a 2011-es Rain Bird Nemzetközi Mérnöki Díjat az „Év Koncepciója” kategóriában. Ezt a díjat évente ítélik oda a mezőgazdasági géptervezés terén végzett kivételes mûszaki újításokért és ötletekért.



Az APM hatékonyságot jelent



A Case IH Automata Termelékenység Vezérlés rendszer (APM) a Case IH hatékony teljesítmény stratégiájának részét képezi, amely nemcsak innovatív és jól bevált, hanem nagyobb teljesítményt és költségcsökkentést tesz lehetővé.



Az APM jó okkal úgy ismert, mint a „Gázolaj Spóroló” („Diesel Saver”), mivel mindig a legmegfelelőbb sebességfokozatot kapcsolja és az optimális motorfordulatszámot állítja be a traktoron. Amikor a gépkezelő kiválasztja a „szántóföldi”, vagy a „szállítási” üzemmódot, az APM az igény figyelembevételével automatikusan csökkenti a motorfordulatszámot, ezzel együtt pedig csökken a gázolajfogyasztás. Ennek eredményeként a gépkezelőnek már nem kell a sebességváltással, vagy a motorfordulatszám szabályozásával foglalkoznia, így maximálisan az elvégzendő munkákra összpontosíthat. Az APM a kívánt minimális menetsebesség elérésekor kezd el mûködni.



Azon kívül, hogy optimális motorhatékonyságot tesz lehetővé, az APM csökkenti a gépkezelő munkaterhelését is. Nincs szükség speciális oktatásra és tapasztalatra, mivel ez a rendszer könnyen és ösztönösen mûködtethető.



Bővebb információ

 

 

 

Kukorica Termésverseny 2011



A Magyar Kukoricaklub által meghirdetett, sorrendben a 3. Kukorica Termésversenyt már jelentős várakozás előzte meg. A csapadékos és jelentős hőségperiódustól mentes 2010-ik év Magyarországon eddig soha nem mért terméseredményeket produkált, s a szakma kíváncsian várta, hogy a 16–18 tonnás termések megismétlődnek-e.

A résztvevők listáját és elért eredményeiket, valamint a Top20 Kisparcellás Összehasonlító Fajtakísérletek eredményeit ITT olvashatják.

 

 

 

Nagy volt az érdeklődés a Fertilia mûtrágya árverésén



A Fertilia Kft. kiállítói standja pillanatok alatt megtelt a mûtrágya árverésre érkező, lelkes licitálókkal az OMÉK 2011. kiállításon. Adott volt egy jó ötlet, az élő mûtrágya licit megvalósítása, adott volt egy tapasztalt mûsorvezető, Harsányi Levente, és adottak voltak a Fertilia Kft. Gramix NPK mûtrágyái iránt érdeklődő gazdák.



A szórakoztató programra az ország minden területéről érkeztek mûtrágya felhasználók, akik elégedetten távoztak, hiszen a piaci árnál 10-15-20%-kal olcsóbban vásárolták meg a cég saját gyártású termékeit.






 

 

 

PANNONPOWER Holding Zrt. tíz éven belül immár a második jelentősebb biomassza-alapú fejlesztését hajtja végre pécsi telephelyén.



A tervek szerint jövőre kezdi meg mûködését az a 24 milliárd forintos beruházásból megvalósuló 35 MW-os szalmatüzelésû erőmûi blokk, amelynek köszönhetően Pécs lesz az ország első, csaknem teljesen zöld eredetû távhővel fûtött városa.



Bővebben:

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/904

www.agronaplo.hu/kepgaleria/166  

 

 

 

Tisztelt Partnerem!



Megtisztelt bizalmával, hogy ez évben az AGRO NAPLÓ hirdetője volt. Megjelenési összegéből támogatta Az ajak és a szájpadhasadékos gyermekekért alapítványt.

A jövőben is köszönjük segítségét!

 

Dr. Vástyán Attila a kuratórium elnöke egyik kis betegével

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!