Biztonsággal a tiszta vetõmagpiacért

Agro Napló
A 2011-es gazdasági év újabb sikereket hozott a KWS cégcsoport számára. Annak ellenére, hogy Európán belül a gazdasági válság hatása még mindig érezhetõ volt, a KWS újabb elõrelépést tett az európai szemeskukorica-piac vezetõ pozíciójának eléréséért.  

Az intenzív növekedés megállíthatatlan. A 2008-as kimagasló 14,5%-os piacrészesedés 2011-re elérte a 18%-ot, és ismerve a kutatás-fejlesztési hátteret, ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog.



 


Forrás: Kleffman panel 2011.

 

 

A cégcsoport piacerősödése és növekedése mögött azonban óriási munka folyik. Nemcsak az emberi erőforrás, a kutatás-fejlesztés, és a szervezeti háttér bővítésére fordított nagy energiákat a KWS, hanem a teljesen zavartalan kiszolgálást biztosító logisztika területén is komoly előrelépések történtek.

 

A BÁRKÓD rendszer mûködése



A 2008-as gazdasági évben a KWS cégcsoport egy új rendszert fejlesztett ki a logisztika területén. A rendszer lényege, hogy a betakarítást majd a feldolgozást követően minden egyes zsák hibridkukorica vetőmag a csomagolás során egy azonosító matricával van ellátva. A matrica egy kétdimenziós mátrix szerkezetû úgynevezett mátrix azonosító számot tartalmaz, mely elsősorban a vetőmag-hamisítás kivédésére szolgál. Mindezek mellett természetesen a készletek lekövethetősége is fontos célként lebegett a rendszer tervezői előtt!



A rendszer bevezetése a hazai piacra már a 2010-2011-es téli szezonban megkezdődött, így a tavaly értékesített vetőmagzsákokon a gazdálkodók már találkozhattak a megkülönböztető matricával.

 

 


Belföldi csomagolás esetén az azonosító a zsák alján található!

 

 

 


Nyugat-európai csomagolás esetén az azonosító a zsák cimkéjén található!

 

 

 

A hazai kereskedelemben már jól mûködő BÁRKÓD rendszer fejlesztése folyamatos. A cél, hogy a mai információs technológia világában kitûnően mûködő „okostelefonok” segítségével azonnal beazonosítható legyen minden egyes lecsomagolt vetőmagtétel, kizárva ezzel a hamisítás tényét!



Ez a technikai újítás természetesen társul a genetikai fejlesztés sikereivel, melyek az anyagainkat jellemzik. Viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni azt a tényt, hogy a vetőmag érték, amely a következő termés záloga. Aki a KWS által előállított majd fémzárolt és ellenőrzött magot vásárolja, az következő évének eredményét látja maga előtt – magas termést és biztonságot szeretne.

 

Mi úgy gondoljuk, hogy a biztonság a vetőmaggal kezdődik



Aki BÁRKÓDDAL ellátott fémzárolt vetőmagot vásárol, az megnyugodhat, hogy azt a pénzt, melyet kifizetett a magért nem kockáztatta, nyomon követhető, biztos árualapot kap.




 

 

Egy szem vetőmag, hibridtől függően csaknem egy forintot jelenthet, ha minden költséget számba veszünk.



Amennyiben a fent látható azonosító nem található az Ön által megvásárolt zsákon, kérjük azonnal jelezze azt kollégáink felé!



NE kockáztasson, NEM éri meg!

Mi fejlesztünk az ÖN biztonságáért is!

 




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?