Jó hírünket vitték az EU-ba - Megtisztelõ látogatás a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.-nél

Agro Napló
Megtisztelõ megkeresés érkezett a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.-hez: az Európai Unió és a Vidékfejlesztési Minisztérium közös szervezésében Magyarországra érkezõ rangos nemzetközi szakember-csoport a cég nagyigmándi telephelyén, üzemlátogatás keretében tájékozódhatott a takarmánygyártás helyzetérõl.    

A látogatás az Európai Bizottság Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága (DG SANCO) alá tartozó Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Végrehajtó Ügynökség (EAHC) szervezésében a BTSF, azaz a „Jobb képzés a biztonságosabb élelmiszerekért” projekt keretében szerveződött. A BTSF 2011/2012 takarmányjogi képzés több tagállami helyszínen zajlik: Rómában, Budapesten, Koppenhágában 3-3-3, míg Bukarestben 1 alkalommal.



A program olyan bizottsági kezdeményezés, amely a tagállamok illetékes hatóságai számára átfogó képzési programokat vezet be annak érdekében, hogy az uniós jog vonatkozásában naprakész információkkal rendelkezzenek, ellenőrzéseiket egységesen, tárgyilagosan és szakszerûen hajtsák végre.

 


Tíz országból közel negyvenen érkeztek hazánkba

 

 

A képzés rangját jelzi, hogy a bábolnai módszereket tanulmányozó 30 fős vendégsereg számos helyről – Ausztriából, Belgiumból, Dániából, Írországból, Lengyelországból, Macedóniából, Németországból, Szlovéniából, Törökországból és Ukrajnából – érkeztek.



Az üzemi látogatások célja, hogy a résztvevők az elméleti ismeretek mellett, betekintést nyerjenek a takarmányokra vonatkozó jogszabályok gyakorlati végrehajtásába (pl.: takarmányellenőrzés) is az illetékes nemzeti hatóság és a takarmánygyártók szempontjaiból.

 


Üzemlátogatással zárult a rendezvény



A nagyigmándi üzem megtekintése előtt Kádár Péter ügyvezető igazgató bemutatta a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft-t. Előadásában megemlítette a magyarországi takarmányipar helyzetét – ismertette a vállalat fő tevékenységét, eredményeit, céljait. Többek között beszélt a kölcsönösen előnyös partneri kapcsolatokról, a folyamatos minőségellenőrzés napi gyakorlatáról, a hatósági követelményekről és az egészséges élelmiszer-előállítás takarmányozási vonatkozásairól. A gyártási folyamatokról Óvári Ferenc termelési igazgató tájékoztatta a vendégeket.



A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. nyomon követhetőségi rendszerét, gyakorlatát az üzem bemutatásakor tanulmányozták a vendégek.



A szakember-csoport elismeréssel szólt az üzemben szerzett tapasztalatairól és – mint mondták – a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. hasznos adalékokkal szolgált gyakorlati munkájukhoz. Jó hírnevünket vitték Európa-szerte.



Balassa Gergely

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Indul a második Nagy Diák Agrárteszt!

Indul a második Nagy Diák Agrárteszt!

A közhiedelemmel ellentétben már nem puttonyos szőlőszedők és sáros gumicsizmák jelentik a mezőgazdaságot. Az agrárterület is felzárkózott a high-tech...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?