2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Milyen a jó kukorica gyomirtó szer?

Agro Napló
A kukorica vetésterülete a repce és a búza csökkenése miatt jelentõsen megnõtt, így sokszor olyan területeken is vetésre került, ahol nem szokványosak a gyomviszonyok. A preemergens kezelések csapadékfüggõk, ezért a kelés utáni gyomirtások felértékelõdnek. A poszt gyomirtók közül a minél szélesebb spektrumúak elõnyt élveznek.  

Milyen tehát a jó kukorica gyomirtó szer? Kapásból mondhatjuk, hogy az lenne az ideális, ha extrém gyomviszonyok között is megállná a helyét, tehát a magról kelő és évelő gyomokat is jól irtaná, ugyanakkor lehetőleg ne legyen drága, ne bántsa a kukoricát és a hatása ne függjön a csapadéktól. Vannak igényeink. Ennyi elvárásnak egy termék nem is tud egyszerre megfelelni, ezért vannak a csomagok.



A Nic-It Turbo kukorica gyomirtó csomagban a nikoszulfuron biztosítja a magról kelő és évelő egyszikûek, a floraszulam és a 2,4-D pedig a magról kelő és évelő kétszikûek elleni hatást. Az etoxilált zsíramin ingyen hatásfokozó még megvastagodott bőrszövet esetén is gondoskodik a gyomnövényekbe való bejutásról.

 


 

 





A csomagot a kukorica 5 leveles állapotáig biztonságosan kijuttathatjuk, a Nic-It önmagában 7 leveles kukoricában is alkalmazható. Mivel posztemergensen, levélen keresztül hat, így bemosó csapadékra nincs szükség.



A csomag tartalma 1 l Nic-It + 4 l Imperial + 2,5 l Hyspray, mely 5 ha kukorica gyomirtására elegendő. Igen gazdaságos, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az előírt dózisban 20%-kal több nikoszulfuron hatóanyagot juttatunk ki hektáronként, mint más hasonló hatóanyagú termékek esetén, hiszen a 0,2 l/ha Nic-It 48 g nikoszulforont tartalmaz.





A Nic-It Turbo a tanyás gazdálkodás kivételével az összes AKG célprogramban felhasználható.





Rácz Tibor

Cheminova Magyarország Kft.

További információk: www.cheminova.hu

 

 


     


Nic-It Turbo kezelés…                          …kezelés után 4 nappal

 

 


kezeletlen 06.24.                           kezelt 06.24.                                 kezelt 11.04. 



Nic-It Turbo kezelés (2011.06.02.) eredménye

 

 


 

A Nic-It Turbo a fejlettebb gyomok ellen is hatékony (hátul kontroll)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!