2024. május 7. kedd Gizella

A kiváló termésszint titka: Genezis NPK komplex mûtrágya!

Agro Napló
A Genezis növényspecifikus technológiában a Genezis Prémium NPK 8:12:25 összetételt ajánljuk repcére, mely 4% ként, 4,5% kalciumot és 3% magnéziumot is tartalmaz. A mûtrágya tápelem-aránya a repceigényéhez igazodik.  


Ne használják az NPK 15:15:15 összetételû mûtrágyát, mivel a növény igénye az egyes tápelemekből sohasem azonos! A repce esetében kifejezetten káros, ha az elegendő mennyiségû foszfor és kálium mellett túladagolják a nitrogént, mivel ez a növény szöveteinek felhígulásához vezet, és fogékonnyá válik a betegségekre. A többlet nitrogéntartalom miatt az NPK 15:15:15 összetételû mûtrágya ráadásul aránytalanul drága.



A fenti okok miatt válasszák a növények igényének leginkább megfelelő Genezis Prémium NPK mûtrágyák növényspecifikus összetételeit!



Felhívjuk továbbá figyelmüket arra, hogy az Ammóniumnitrát mûtrágya talajsavanyító hatása miatt tönkreteszi még unokáik földjét is! Válaszszák helyette a Genezis Pétisó terméket, amennyiben nitrogéntartalmú mûtrágyára van szükség!



www.genezispartner.hu  

 

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Van dolgunk a repcében!

Van dolgunk a repcében!

A repcetermesztésben alapvető fontossággal bír a jól megtervezett alaptrágyázási technológia. Ennek során a foszfor és a kálium teljes mennyisége mell...

Tarlórépa sárgaságvírusa (TuYV)

Tarlórépa sárgaságvírusa (TuYV)

Az elmúlt években Európa számos országában a termelők számára komoly fejtörést okozott a repceállományokban megjelenő levéltetű kártétele. A levéltetv...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!