2024. május 14. kedd Bonifác

Mechanikus gabonavetõgépek vetés elõtti ellenõrzése

Agro Napló
Ismét elérkezett az õszi munkák ideje, így természetesen az õszi gabonák vetése is aktuális. Az alábbiakban segítséget kívánok nyújtani a gazdáknak ahhoz, hogy a vetési szezont zökkenõmentesen tudják kezdeni. Az átláthatóság kedvéért egy táblázatban* foglalom össze a leellenõrizendõ alkatrészeket és az esetlegesen elõforduló hibákat, illetve azok elhárítási módját.  

A vetőgép és a traktor összekapcsolása előtt mindenképpen ajánlott átnézni az alábbiakat, mert az időben észlelt hiba és annak kijavítása megelőzi a szezonban való bosszúságot, akár a gép többnapos kiesését a munkából.

 


 

 





A mai magas vetőmag- és gabonaárak mellett érdemes tökéletesen felkészített géppel dolgozni, hogy aratás után elégedettek lehessünk a termés mennyiségével. Ha akár csak 5% terméstöbbletet jelent a jól felkészített vetőgép és a pontos vetés, akkor az már hektáronként mintegy 10 000–15 000 Ft többletbevételt jelent. Már csak ezért is érdemes odafigyelni a gép állapotára!





Remélem, hogy az összefoglalóval magam is hozzájárulok az új gazdasági év egyik legfontosabb munkája, a vetés tökéletes elvégzéséhez.

 


Nagyításhoz katt a képre

 

 

 


Nagyításhoz katt a képre

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?