HÍRMIX

Agro Napló
ANTONIO CARRARO – A JÖVÕ ÚTJALimagrain nyereményjáték - Egy színnel sokszínû élményTraktorpiac 2012 - 10%-os CLAAS piaci részesedés

EIMA 2012 – ÚJDONSÁGOK A KIÁLLÍTÁSON



ANTONIO CARRARO – A JÖVŐ ÚTJA

AZ ÉV TRAKTORA LUXUS KIVITELBEN



A világ egyik legnagyobb nemzetközi agrárkiállítása évről évre számos kiállítót, szakembert és végfelhasználót vonz. Így volt ez az idei esztendőben is. Az Antonio Carraro cég standján folyamatos volt a látogatók serege. Hét közben a szakma iránt érdeklődők, hétvégén inkább a gazdák érkeztek túlnyomó többségben.

 

 

 





2012-ben, az „Év traktora” díjat elnyert modell, az Antonio Carraro TRH 9800-as traktor speciális változatban került kiállításra: matt fekete fényezéssel, piros bőrüléssel és bőrbevonatos kormánykerékkel. A hidrosztatikus hajtású modellen számos újítás fedezhető fel: a fülke kialakításánál tovább növelték az ergonómiai és a kényelmi funkciókat. Az elektromos vezérlésû és elektronikusan szabályozott EGR, a Clean Fix™ rendszer, a munkaeszközök elektronikus joystick-kal történő irányítása és az elektronikus sebességszabályozó – ESC – rendszer emelik az erőgépet a luxus kategóriába.



Az Antonio Carraro újdonságokat Magyarországon az AGROmashEXPO-n, az Agrolánc Kft. standján – G pavilon, 402/C – tekinthetik meg.



Részletes információt az Agrolánc Kft. fóti központjában (2151 Fót, Jedlik Ányos u. 35.), telefonon (06-27⁄539-640) vagy a www.agrolanc.hu oldalon keresztül kérhet.



További képeket a www.facebook.hu/Agrolanc oldalra töltöttünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Limagrain nyereményjáték - Egy színnel sokszínû élmény







A nyereményjáték győztese: Fritz Ákos – Bogyiszló. Egy színnel sokszínû élmény címû játékunk győztesével a nyereményátadás alkalmával beszélgettünk.







Gratulálunk Ákos! Hogy fogadtad a nyeremény hírét?



- Amikor felhívtak, először fel sem fogtam, percekig nem tudtam hol vagyok. Most, hogy itt van a szelvény a kezemben, már elhiszem – még sosem nyertem! Nagyon boldog vagyok!

 



Családod mit szól ahhoz, hogy egy nem mindennapi kalandban lehet részed?



- Örülnek és persze irigykednek is, hiszen Rio de Janeiro-ba eljutni különleges dolog. Személy szerint már nagyon várom az utazást!

 



Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel a játékunkban?



- Limagrain repcét évek óta termelünk. Tavaly az Artoga nagyon jó benyomást tett ránk, szépen áttelelt, jól reagált a szélsőséges időjárásra és jól is termett. Logikus volt, hogy idén újra szerepet kap. Mindenképpen vásároltam volna, a játék csak egy plusz lökést adott a döntéshez.

 



Mi a tapasztalatod egyéb LG termékekkel?



- Úgy öt éve termelünk Limagrain kukorica hibrideket. Vetettünk már LG 33.95-öt és LG 34.75-öt is, idén az LG 33.50-re esett a választás, mert korai hibridre volt szükségünk. Igen meggyőző volt, az idei súlyos aszályt jól tolerálta és a termésére sem lehet panaszunk. Nagyon pozitív tapasztalatunk van az LG 56.58 CL napraforgó hibriddel! Idén vetettünk először és 3 tonna feletti termésével bizony fölfelé húzta az üzemi átlagot.



Köszönjük a beszélgetést, sok színes élményt kívánunk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traktorpiac 2012 - 10%-os CLAAS piaci részesedés



Az elmúlt két évben még csak megközelítette, az idén viszont már el is érte Magyarországon a 10%-os részesedést a CLAAS traktorok piaci aránya az újonnan értékesített nyugati gyártású traktorok területén.

 

 



 

 

Egy olyan jelentős eredmény, mint a traktorpiacon a 10%-os piaci részesedés elérése, különleges elismerést kíván. Ez a 10% számunkra is igen fontos jelzőszám, hiszen Németországban, a CLAAS gépek európai fellegvárában sem beszélhetünk ennél magasabb részesedésről. Ez pedig egyértelmûen magasabb, mint az átlagos európai piaci részesedés – fogalmazott Karl-Hubertus Reher, a német cég régióigazgatója.



A két cég együttmûködésének 12 éves évfordulóját választották ki a CLAAS cég képviselői, hogy elismerésük jelképeként egy 105 lóerős CLAAS ARION 420 típusú traktort adjanak át a CLAAS gépek és alkatrészek kizárólagos hazai importőri feladatait ellátó Axiál Kft. képviselőinek, Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezetőnek és Trunk Mihálynak, az Axiál Kft. CLAAS gépüzletág-igazgatójának. Az első gépet mindig a kereskedő adja el, de a másodikat már a szerviz- és alkatrészszolgáltatás. Az Axiálnál pedig nagyon jól lehet látni, hogyan segíti e két professzionális szinten végzett háttérszolgáltatás a további gépértékesítéseket – hangsúlyozta Jan-Hendrik Mohr, a CLAAS vállalatcsoport jelenlévő kereskedelmi igazgatója. A 105 lóerős traktor a tervek szerint az Axiál Kft. bemutatógép flottáját erősíti majd, segítségével a jövőben a gazdák saját körülményeik között is megtapasztalhatják a kis traktorban rejlő teljesítményt.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?