2024. április 28. vasárnap Valéria

GÉPMUSTRA

Agro Napló
Új kezekben a Stoll Új Bremer nehézkultivátor


Új kezekben a Stoll



A hazánkban is sokak által ismert és használt Stoll gyártmányú traktoros homlokrakodók gyártója, a német Wilhelm Stoll cég a dán Frendendahl Invest társaságtól ismét német kézbe, a hamburgi DMB (Deutsche Mittelstand Beteilingung) konszernhez került. Az új anyacég jelentős finanszírozási támogatást nyújt a Stoll-nál megindult gazdasági növekedés és innovációs tevékenység továbbfejlesztéséhez.



A Stoll saját közlése szerint Németországban piacvezető, míg világviszonylatban a legnagyobb szállítók közé tartozik a traktorra szerelhető homlokrakodó adapterek terén.



Az elmúlt gazdasági évben az 500 fős Stoll cég árbevétele meghaladta a 85 M eurót.

 

 


 

 



Forrás: www.stoll-germany.com

Fordította: -an-

 

 

 

Új Bremer nehézkultivátor



A német Otto Bremer cég – amely eddig ismeretlen hazánkban – egy új, hidraulikusan állítható kombinált nehézkultivátort (grubbert) fejlesztett ki, Champion márkanévvel. A gép munkamélysége menet közben fokozatmentesen, gyorsan és kényelmesen a vezetőfülkéből szabályozható. Előnyei miatt elsősorban a változó minőségû, nehéz talajokon kifejezetten javul a munkaminőség, kisebb a vonóerőigény és növelhető a területteljesítmény.



A pontos sorcsatlakozás érdekében egy szintén hidraulikusan állítható peremtárcsa is rászerelhető, amely a munkaminőségtől, a talajminőségtől és a mûvelési sebességtől függően menet közben mûködtethető. Ez közúti haladásnál a szállítási szélesség határvonalában hidraulikusan behajtható. A Champion nehézkultivátorokat 2,6 m (Champion - 260) és 3,0 m (Champion - 300) széles változatban készítik. A gyakorlati tapasztalatok, illetve a felhasználási igények ismeretében a Bremer cég saját tervezésû C-alakú kultivátorkapákat fejlesztett ki az új konstrukcióhoz. A lazítószerszámok kiváló munkaminőséget, különleges anyagminőségük pedig hosszú élettartamot garantál.



A munkaszélességtől függően 8–13 kapából álló kultivátoregységet robosztus, stabil keretre erősítik, amelyre további különféle mûvelőelemeket szerelve egy kombinált forgatás nélküli talajmûvelő eszközt kapunk.



A kultivátoregység után egy sor, csipkés tárcsalapokból álló rögaprító-terelőegység, a végére pedig egy talajfelszín-lezáró ékgyûrûs hengersor (packer-henger) kerül.



A függesztett kivitelû gép tömege mérettől függően 2,2–2,6 t. Üzemeltetésükhöz 100–130 kW (kb. 130–160 LE) teljesítményû traktor szükséges.

 



Forrás: top agrar online

Fordította: -an-

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!