Növényvédelmi üzletága erõsítésére a Bayer konszern meg akarja vásárolni az Aventis CropScience-t

Agro Napló
Az Aventis és a Schering kizárólag a Bayer-rel tárgyal Leverkusen / Strasbourg – Az Aventis és a Schering a következõ hetekben kizárólagosan a Bayer AG-vel tárgyal agro-vállalatuk, az Aventis CropScience eladásáról. A strasbourgi székhelyû, növényvédelemmel foglalkozó és növényvédõ szereket gyártó cég 76 %-a az Aventis, míg 24 %-a a Schering tulajdonában van. A Bayer ezzel a vásárlással növényvédelmi üzletágát akarja jelentõs mértékben kibõvíteni. Ez lenne a Bayer történetének legnagyobb üzletszerzése.
„A növényvédelem a Bayer egyik fő tevékenységi körének számít. A két vállalat összeolvadása révén a szakma világszerte vezető pozíciót betöltő gyártóinak egyike jönne létre – európai székhellyel és globális szemlélettel. A vállalatok összefonódása kiválóan alkalmas lenne arra, hogy a nagy innovációs potenciálra alapozva egy sikeres, hosszú távú növekedési stratégiát követhessünk.”, mondta Dr. Manfred Schneider, a Bayer AG igazgatótanácsának elnöke.
A kizárólagosan a Bayer-rel folyó tárgyalásokra vonatkozó döntés nem jelent az érintett cégek közötti, jogilag kötelező érvényû megállapodást. A tárgyalások menetének megfelelően, mind a munkavállalói érdekvédelmi testületek, mind a belső és külső felügyeleti szervek vonatkozásában az összes előírt tájékoztatási és konzultációs követelménynek eleget tesznek. A CropScience végérvényes eladására csak azt követően kerülhet sor, ha az összes illetékes hatóság engedélyét megszerezték és a végső megállapodás is aláírásra került.
Az Aventis vállalatot (rövidített neve a New Yorki tőzsdén: AVE) az életminőség javítása vezérli, amelyet innovatív termékek kifejlesztése révén kíván elérni. Az Aventis csoport tavalyi forgalma elérte a 22,3 milliárd eurót, gyógyszeripari és mezőgazdasági részlegei körülbelül 92.500 embernek adnak munkát.
Az Aventis CropScience vezető vállalat a növényvédelem és növénytermelés területén. Az Aventis CropScience az innovatív megoldások felkutatására, fejlesztésére és értékesítésére összpontosít, melyek megfelelnek a modern mezőgazdaság igényeinek: magasabb termésátlagok, a termény és az élelmiszerek jobb minősége. A 4 milliárd Euro forgalmú vállalat 2000-ben több mint 120 országban kereken 15.300 dolgozót foglalkoztatott.
A Bayer egy nemzetközi, kutatásorientált vállalat, melynek fő tevékenységi köre az egészség, mezőgazdaság, polimerek és speciális vegyi termékek területére terjed ki. 2000-ben a konszern 31 milliárd Euro forgalom mellett 1,8 milliárd Euro nyereséget ért el. A munkatársak száma év végére elérte a 122 ezret. A tárgyi eszközökbe történő befektetések 2000-ben 2,6 milliárd Euro-t tettek ki. Kutatásba és fejlesztésbe 2,4 milliárd Euro-t fektettek be. A 2001. üzleti évben a tárgyi befektetésre 3,1 milliárd Euro-t, kutatásra és fejlesztésre 2,4 milliárd Euro-t terveznek.
A Bayer AG Növényvédelmi Üzletága egyike a világ vezető növényvédő szer gyártóinak és forgalmazóinak. 2000-ben, kereken 7.800 dolgozójával 2,5 milliárd Euro forgalmat ért el.
Leverkusen, 2001. július 10.
Kapcsolattartók:
Bayer AG: Günter Forneck tel.: 0049 214 30 50446 e-mail: guenter.forneck.gf@bayer-ag.de
Aventis SA: Carsten Tilger tel.: 0033 3 6699 1114
e-mail: carsten.tilger@aventis.com
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyre nő az aszálykár

Egyre nő az aszálykár

Óriási károkat okoz a szárazság Magyarországon, hozzávetőleg 150 milliméter, tehát 3-4 hónap átlagának megfelelő csapadékra lenne szükség a helyzet me...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!