2024. április 28. vasárnap Valéria

Pichon

Agro Napló
Egy márka, ami választ tud adni a rakodás, bor-, hígtárgya-, szennyvíz-, szervestrágya- és tömegtakarmány-szállítás naponta felmerülő igényeire.


 

 

Hígtrágya-szippantó tartálykocsi

A francia Pichon Európa egyik legnagyobb szippantó gyártója, az általa készített gépek rendkívül széles spektrumon mozognak, megfelelve a legkülönbözőbb vevői igényeknek. Egytengelyes kivitelben 3050 és 11 350 literes, tan-
demtengelyes kivitelben 7150 és
18 500 literes, tridem tengelyes kivitelben pedig 18 500 és 30 000 literes űrtartalommal rendelhetőek meg.

A Pichon gépek legfőbb előnyei közé tartoznak, hogy mindegyik típusú szippantó ráhegesztett alvázzal készülnek, ezáltal alacsonyabb felépítésűek a gépek, és stabilabbak a közúti forgalomban. A kívül-belül horganyzott tartályokat 8 mm-es falvastagsággal gyártják.


A felszívás szempontjából lehetőség van felső szívókarra, Flowmaster turbó szívókarra, vagy mellső BP2 jobboldali szívókarra, míg a kijuttatás kapcsán a normál ütközőlapos kivitelen túl a gyártó saját gyártásból kínálja a 9–21 méter közötti aprító szerkezettel ellátott csőfüggönyöket, a 7–9–11–13 késes kapás vagy a 6–8 tárcsával ellátott injektálókat. Egy speciális bevonatnak köszönhetően gépeink alkalmasak 2–11 ph-tartományú folyadékok szállítására!


A PICHON bemutatja a GPS-ellenőrzésű szervestrágya-kijuttatást

Tavaly ősszel a PICHON bemutatta a tartálykocsiknál alkalmazott Bus Can vezérlést. A kezelő az érintőképernyőn könnyedén kiválasztja a kijuttatást végző eszközt, majd az átfolyás mértékét, végül csak figyelnie kell a kijuttatást.

A kijuttatás befejeztével a munka egy USB eszközre kerül elmentésre, ahol olyan információkhoz juthat, mint a munkával töltött idő, trágyázott terület és térfogat stb.    

PICHON M8-M24 szervestrágya- (és tőzeg, mész) szórók

A PICHON szervestrágya-szórók kategóriájukban a piac legerősebb gépei. A teljesen horganyvédelemmel ellátott kocsik alkalmasak szerves trágya, tőzeg, mész szórására, de akár a tömegtakarmány-betakarításban is széles körben igénybe vehetők. Az idei évtől kezdődően már a kisebb gazdaságok igényét kielégítő 8 és 10 m³-es változatban is rendelhetők. A választható legnagyobb méret 24 m³.    


PICHON P126, P260, P330 és P510 törzscsuklós rakodógépek

Egy IGAZI törzscsuklós rakodógép, ami rendkívül sokoldalú, legyen szó állattartó telepről, raktárakról, építőiparról, gyümölcsösről, hűtőházról.

CAT motor: a CaterpillarR motorral egy, a világ minden országában jól ismert és kiterjedt szervizhálózattal rendelkező, megbízható és nagy teljesítményű technológiája került beépítésre. A Tier 3 standard üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás tekintetében is nagyon kedvező. A dupla szűrőrendszer jelentősen megnöveli a motor élettartamát.


Hidrosztatikus erőátvitel: rakodógépeink hidraulika rendszerét a Bosch Rexroth szállítja, ami igazoltan a világ egyik legmegbízhatóbb és legnagyobb élettartamú technológiája. A sebességlassító pedál segítségével úgy csökkenthetjük a gép sebességét, hogy közben a hidraulikus rendszer teljes kapacitáson üzemel. Modelltől függően a kétsebességes előremenet opcióként rendelhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!