A HUNGAVIT termékcsalád sikerei

Agro Napló
A BioLife 2000 Kft hét éve alakult Keszthelyen azzal a céllal, hogy olyan organikus, környezetbarát termékeket hozzon létre, amelyek lehetõvé teszik a kémiai anyagok felhasználásának jelentõs csökkentését a növénytermesztésben. A társaságot magánszemélyek alapították, köztük azok a kutatók, akik több mint tíz éves kutatási eredményeket tudhattak a magukénak. Sok éves kísérlet után alakulhatott ki az a termékcsalád, amelynek a társaság a HUNGAVIT nevet adta, és mint bio növénykondicionáló termékcsaládot állítja elõ és forgalmazza. A Kft 1996-ban megkapta a teljes termékcsalád magyarországi forgalmazási engedélyét, azóta rohamosan nõ a felhasználók száma és a kezelt termõterület, és egyértelmûen beigazolódott a minden napi gyakorlatban is a készítmények rendkívüli hatékonysága. Egyre nagyobb sikereket érnek el külföldön is a termékeket ismerik és elismerik Európa, Amerika és Ázsia számos országában. A társaság 2000-ben részvénytársasággá alakult, jelenleg is intenzív kutatásokat végeznek újabb, még hatékonyabb természetes alapú készítmények elõállítására.

A Hungavit felhasználási technológiáját több éves üvegházi és szántóföldi kísérletek eredményei alapján alakították ki. A kísérletek bizonyították, hogy az alkalmazás nem igényel különösebb agro-technikai előírásokat, adagolása igen egyszerû, a túladagolás veszélye nem áll fenn, az alkalmazott koncentráció előírásokat csupán gazdaságossági megfontolásból indokolják. A legcélszerûbb felhasználási mód, a megfelelően higitott Hungavit növényre permetezése, melyet célszerû kora reggel vagy késő este elvégezni.

A Hungavit előnye, hogy minden növényvédő szerrel és lombtrágyával korlátozás nélkül keverhető, arra kell ügyelni csupán, hogy a Hungavit utoljára kerüljön a permetlébe, hogy a növénykondicionáló hasznos szerves komponensei ne károsodjanak.

A HUNGAVIT UNIVERZAL a termékcsalád alapkészítménye, amely minden növénykultúrában igen eredményesen alkalmazható, de a legideálisabb a felhasználásuk a zöldségesekben és egyes gabonaféléknél valamint a kiskertekben.

Őszi búzával folytatott kísérletek során a HUNGAVIT U kezelések minden esetben termésmennyiség növekedést eredményezte a minőségi mutatók javulása mellett. Ugyanakkor a növények betegségekkel szembeni ellenálló képessége is nőtt, így nagymértékben javult a termesztés-biztonság.

A napraforgó termesztésben is kiválóan helyt állt a HUNGAVIT. A kezelés során minden hibrid magtermése emelkedett és javultak a termés minőségi paraméterei is. Csökkent a különböző fertőzések előfordulása és növekedett a szárszilárdság. Mindezek rámutatnak a HUNGAVIT bio-termesztésbeni alkalmazásának az előnyeire, hiszen ebben a termesztéstechnológiában a növényvédő szerek és egyéb vegyszerek alkalmazása korlátozott.

A kukoricával végzett kísérletekben a HUNGAVIT U-val kétszer kezelt állomány termése 18 %-kal haladta meg a kontroll parcella termését. A kémiai lombtrágya kezelés ugyanakkor mindössze 1 %-os terméknövekedést eredményezett. Tehát a kukoricánál is bebizonyosodott a HUNGAVIT kezelés termesztésbiztonságot növelő hatása.

A HUNGAVIT bio növénykondicionáló termékcsalád sikerét az hozta meg, hogy olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek a vegetációs időben, megfelelő hígitásban a növényre permetezve segítik az optimális tápanyag- hasznosítást. Elsősorban nem extra tápanyagforrás. A termékek a hatékonyságukat annak köszönhetik, hogy biológiailag aktív komponenseket tartalmaznak, melyeket a növény maga is előállít saját szervezete mûködésének szabályozására.

A keszthelyi BioLife 2000 Rt termékeivel a hazai és nemzetközi kiállításokon a legmagasabb elismeréseket szerezte meg.

A „Genius 96” Nemzetközi Innovációs kiállításon és vásáron vásárdíjat, a Nemzetközi Beruházási és Innovációs Kiállításon Pekingben ezüstérmet, az „ EUREKA 86”45. Fejlesztési és Innovációs Világkiállításon Brüsszelben arany érmet kaptak.

táblázat

Cím: A HUNGAVID termékcsalád sikerei

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A hónap takarónövénye: szudánifű

A hónap takarónövénye: szudánifű

A szudánifű (Sorghum sudanese) vékony szárú, dús levélzetű, jól bokrosodó, egyéves cirokféle. Zölden, silózva, szénaként és legelőként egyaránt haszno...

Adalékolás és fitotoxicitás

Adalékolás és fitotoxicitás

Sokszor apró dolgokon múlnak nagy eredmények, amelyek néha látszanak; a legtöbbször viszont nem! A gyomirtás két olyan szegmense kerül most terítékre,...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!