Vegyél számba! – a csúnya zöldség is lehet finom

Agro Napló
Vegyél számba! elnevezéssel indít szemléletformáló kampányt a  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „a csúnya zöldségek” elfogyasztása érdekében, a pazarlás csökkentéért ugyanis az esztétikailag hibás áru is lehet finom, állítják a szakemberek.

A statisztikai adatok azt mutatják - tájékoztatta az Agro Naplót a Nébih -, hogy Magyarországon évente mintegy 6 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki az emberek fejenként, gyakran csak esztétikai okokból. Ezt a felesleges pazarlást szeretné  csökkenteni most a Nébih, a napokban elindított új, szemléletformáló kampányával.

A Nébih „Vegyél számba!” kampánya hármas célt kíván elérni, fel szeretné hívni a magyar vásárlók figyelmét arra, hogy nem csak a legfrissebb, legszabályosabb, legesztétikusabb zöldség és gyümölcs tápláló; továbbá a zöldségek és gyümölcsök fogyaszthatósági ideje meghosszabbítható a megfelelő élelmiszerbolti, illetve otthoni tárolással; emellett érdemes a hazai termékeket vásárolni, mert azok garantáltan frissek, frissességük „kevésbé időhöz kötött”.

A kampány ismertető anyagaival elsősorban a Nébih Maradék Nélkül élelmiszerpazarlás elleni programjának felületein (web, social media, youtube) találkozhatnak az érdeklődők. Emellett a hivatal saját csatornáin és egyéb tematikus oldalain is megjelennek majd a praktikus tudnivalók. A jövőben pedig a programhoz kapcsolódó rendezvényekre is számíthatnak a vásárlók.

A „Vegyél számba!” kampány eddigi anyagait a maradeknelkul.hu/vegyel-szamba/ honlapon olvashatják az érdeklődők – tartalmazza a tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!