Kiderülhet, mi befolyásolja étkezési szokásainkat

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részt vesz az EATMOT nemzetközi projektben, aminek célja a fogyasztók élelmiszer-választását és a táplálkozási szokásait befolyásoló motivációk megismerése.

A mindennapjaink során elfogyasztott élelmiszerek biztosítják a szervezetünk működéséhez szükséges energiát, illetve mikro- és makroösszetevőket. Mindezen túl a nemzetenként változó táplálkozási sajátosságok magukban hordozzák a hagyományok és kultúrák jellegzetességeit, vagyis erős érzelmi hatással bírnak. A fogyasztók élelmiszer-választását és a táplálkozási szokásait befolyásoló különböző pszichikai és szociális motivációk megismerését tűzte ki célul az a nemzetközi projekt, amiben részt vesz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága. Az EATMOT (Psycho-social associated with food choices and eating practices) projekt 2016. június 1-én indul. A keretében végzett munka eredményeképpen megismerhetjük a hazai fogyasztók élelmiszer-fogyasztását befolyásoló főbb tényezőket, amelyeken keresztül a táplálkozási szokások kedvezően befolyásolhatókká, valamint nemzetközi viszonylatban összehasonlíthatóvá válnak.

Forrás: NAK

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Élelmiszeripari helyzetkép járvánnyal

Élelmiszeripari helyzetkép járvánnyal

A lakosság élelmiszer-ellátása folyamatos és a jövőben is az lesz – szögezi le a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK); a köztestület szakértői ezt a me...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?