Biztos alapokon az ország

Agro Napló
Jó az idei búza minősége, az ország ellátása megfelelően biztosított és még exportra is bőven jut. Eredményeink forrása hazánk kedvező természeti adottságából, a földművesek kitartó és hozzáértő munkájából és elődeink ránk hagyományozott örökségéből fakad. Az ehhez szükséges alapot Szent István királyunk rakta le – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Minisztérium augusztus 20-ai kitüntetési ünnepségén.

Fazekas Sándor elmondta, ma, amikor Szent István király államalapító tettére emlékezünk, ezer év távlatában is azt tapasztaljuk, hogy bármilyen kihívás előtt is vagyunk, biztos alapon állunk.

Első királyunknak két világ szorításában, különböző kultúrák mentén kellett sorsfordító, nehéz döntést hoznia, mely századokra megalapozta nemzetünk sorsát, és melyen hazánk léte és jövője múlott. Előrelátásának köszönhetően olyan biztos alapot rakott le, és olyan országot épített, mely ellenállt nem csak az akkori világ, hanem a jövő kihívásainak is. Szent István végérvényesen elhelyezte nemzetünket a keresztény Európában.

Ellenállva ugyanakkor a hódító törekvéseknek nem olvadt be egyik környező birodalomba se, hanem helyet teremtett Európában országunknak. Mindez annak köszönhető, hogy a világ változásaira figyelve, erős kézzel és töretlen hittel vitte végbe a szükséges reformokat úgy, hogy mindig figyelembe vette a nemzet sajátosságait. A környező világra annyiban támaszkodott, amennyire szükséges volt. Kereszténnyé és európaivá váltunk, de magyarként.

A földművelésügyi miniszter a kitüntetettekre utalva kiemelte, kimagasló szakmai munkájukkal, hivatásuk lelkiismeretes gyakorlásával hűen őrzik azt az örökséget, amit Szent István király ránk hagyott. A hivatásuk iránti feltétlen tisztelet a biztosíték arra, hogy a felhalmozott szaktudás nem kopik, hanem gazdagodik. Így az elkövetkező nemzedékek is építhetnek azokra az alapokra, amelyek egyre magasabbra emelik Magyarországot.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?