2024. május 18. szombat Erik, Alexandra

Decemberben 25 százalékkal több sertéshúst fogyasztanak a magyar emberek

Agro Napló
Decemberben sertéshúsra is többet költenek a magyar emberek; a szokásos 2 helyett, ilyenkor 25 százalékkal többet, mintegy 2,5 kilogrammot fogyasztanak fejenként - közölte a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az év utolsó hónapjában a növekvő sertéshúsfogyasztás összefügg azzal, hogy karácsonykor nem hiányozhat a magyar családok asztaláról sem a töltött káposzta, sem a bőrös virsli, sem a malacsült. A szóban forgó ételek pedig sertéshúsból készülnek. 

    Ezekhez a hagyományos fogásokhoz már országszerte elérhetőek a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjeggyel ellátott sertéshús termékek. Ezek igazoltan magyar gazdaságokból és vállalkozásokból származnak, így is segítve a hazai élelmiszertermelés fellendítését - hívja fel a figyelmet a VHT. 

    Az új termékvédjegy a garancia arra, hogy a termék előállításának minden lépése megfelel a szigorú tanúsításoknak. A KMS védjegyet viselő, gazdag ásványi anyag és fehérjeforrásnak számító, magyar sertéshúsokat már kínálják a nagyobb bevásárlóközpontokban - olvasható a tájékoztatóban.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csökkent tavaly a sertéslétszám

Csökkent tavaly a sertéslétszám

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Magyarországon 2,634 millió sertést tartottak tavaly december 1-jén, így az állomány 8 százalékka...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?