Kulcsszerepe van az étkezési kultúra ápolásának

Agro Napló
Színvonalas szakácsművészet nem létezhet megfelelő nyersanyagok nélkül, a minőség pedig csak kiváló alapanyagokkal biztosítható- mondta Tóth Katalin Budapesten, a World Association of Chefs Societies (WACS) Közép-európai verseny országos bajnokság megnyitóján.

A Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára üdvözölte, hogy a gasztronómia világában egyre nagyobb szerepet kapnak az egészséges, helyben termelt, természetes alapanyagokból készülő ételek. Hangsúlyozta, erre kell felkészülnie a szükséges nyersanyagokat előállító mezőgazdaságnak is. Aláhúzta, a szakma művelőinek kulcsszerepük van az étkezési kultúra ápolásában, a közízlés fejlesztésében, a minőségi étkezés népszerűsítésében. 



Tóth Katalin reményét fejezte ki, hogy a budapesti verseny elősegíti a magyar konyha hagyományainak megújulását és továbbfejlődését is, hiszen az ilyen rangos megmérettetések a tradíció ápolására és az innovatív megoldások keresésére is épülnek. 



A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség negyedik alkalommal a házigazdája a WACS (világszövetség) melegkonyhás világverseny közép-európai döntőjének. Közel 100 ország 10 millió séfjének figyelme irányul hazánkra.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!