2024. július 25. csütörtök Kristóf, Jakab
Itt a 100 milliós fejlesztés: ez sokat hozhat a magyar mezőgazdaságnak

Itt a 100 milliós fejlesztés: ez sokat hozhat a magyar mezőgazdaságnak

agrarszektor.hu
Az évek során folytatott kutatás-fejlesztés eredményeként létrejött egy magas szintű döntéstámogató adatgyűjtő rendszer, mely integrálja a kultúrnövények és károsítóik jellemzőit, valamint a környezeti tényezők hatásait. Sikeresen zárult az eKÖZIG Regionális Informatikai Szolgáltató Központ Zrt. 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00249 számú projektje, ami az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a ”Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című és 2020-1.1.2-PIACI KFI - őszi forduló pályázati programjának finanszírozásával valósult meg.

A program elnyert visszatérítési kötelezettség nélküli támogatása 102.747.476 Ft összegű. A projekt célja egy innovatív növényvédelmi (előrejelzési) szolgáltatás kifejlesztése volt. Az általunk kidolgozott rendszer segít megelőzni és kezelni az időjárás okozta szélsőségeket, elősegítve ezzel a gazdák hatékonyabb munkáját és a termelékenység növekedését - írja a FruitVeb.

A kutatás-fejlesztés során elért eredményeink valódi gyakorlati hasznot hozhatnak a mezőgazdasági szektor számára, és hozzájárulhatnak a fenntartható gazdálkodáshoz. Az eKÖZIG Zrt. továbbra is elkötelezett az innováció iránt és a mezőgazdaság fenntartható fejlődésén túl további területeken is hasznosítani kívánja a projektben elért tapasztalatait.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?